Στο πλαίσιο των επισκέψεών τους σε συλλόγους και δομές κοινωνικής μέριμνας, ο υποψήφιος δήμαρχος με την αυτοδιοικητική κίνηση «Για τα Χανιά» Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ στα Νεροκούρου.

Η διευθύντρια Μάγκυ Αρσενίδη και το προσωπικό τούς ενημέρωσαν για τα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παράρτημα Χανίων.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης χαρακτήρισε εξαιρετικό το έργο που, παρά τις αντιξοότητες, επιτελεί η ΕΛΕΠΑΠ, εφαρμόζοντας ολιστική προσέγγιση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό που ένα από τα έξι παραρτήματά της σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργεί τα τελευταία 40 χρόνια στα Χανιά. Όσον αφορά τις δυνατότητες του Δήμου Χανίων να στηρίξει το έργο της, επισήμανε ότι «είναι περιορισμένες, λόγω του πλαισίου λειτουργίας της, ωστόσο μπορούν να υπάρξουν κάποιες άμεσες συνέργειες, για παράδειγμα στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, όπως ο κήπος και η παιδική χαρά».

Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «ο Δήμος μπορεί να υποστηρίξει τις δομές και τους συλλόγους κοινωνικής μέριμνας στη δημιουργία δομών Κοινωνικής Οικονομίας, που θα προσφέρουν στους ωφελούμενους δυνατότητες ένταξης στην αγορά εργασίας και κοινωνικής ένταξης μέσα από την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων όπως η χειροτεχνία, η λειτουργία καφέ κ.ά. Μια σχετικά καινούργια μορφή κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης, για τις οποίες ορίζεται ότι τουλάχιστον το 40% των εργαζομένων προέρχονται από ευάλωτες ομάδες. Ενδεικτικά, στην Αθήνα την τελευταία πενταετία λειτουργεί ένα πολύ επιτυχημένο καφέ-πολυχώρος, όπου το 90% των εργαζομένων είναι ΑμεΑ. Ο Δήμος Χανίων θα μπορούσε να αγκαλιάσει τέτοιες πρωτοβουλίες, διαθέτοντας χώρους, που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται, για να στεγάσουν αυτές τις δραστηριότητες».

Αύριο ο κ. Σημανδηράκης και μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά» θα επισκεφθούν το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και τον Ορίζοντα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook