Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο επισκέπτες πέρασαν το 2018 από το κορυφαίο μουσείο της Κρήτης ενώ η αύξηση επισκεπτών σε σχέση με το 2017 ξεπέρασε το 30% κι όμως το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει εδώ και 16 μήνες φροντίσει ώστε να λειτουργήσει το κυλικείο. 

Ο ενοικιαστής αποχώρησε τον νοέμβριο του 2017 καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ενοίκιο όμως παρά τις δεσμεύσεις για την άμεση λειτουργία του δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το μεσημέρι της τετάρτης όταν στο μουσείο βρέθηκε ένα γκρουπ με αυστριακούς συνταξιούχους μία ηλικιωμένη έψαχνε εναγωνίως να βρει νερό καθώς όπως έλεγε στην ξεναγό έπρεπε να πάρει τα χάπια της φαρμακευτικής της αγωγής. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό καθώς όπως λένε οι φύλακες ειδικά το καλοκαίρι κάθε μέρα γίνονται δέκτες παραπόνων από τουρίστες, ορισμένες φορές με πολύ έντονο τρόπο καθώς δεν υπήρχε ενημέρωση πριν μπουν στο μουσείο.

Και δεν είναι μόνο το ότι δεν υπάρχει κυλικείο στο αρχαιολογικό μουσείο αλλά το υπουργείο και οι υπηρεσίες του δεν έχουν φροντίσει ώστε να τοποθετηθούν έστω κάποιοι ψύκτες στο προαύλιο. 

Οι μόνες βρύσες που υπάρχουν στο αρχαιολογικό μουσείο είναι αυτές που φαίνονται στα πλάνα. Μία για να ποτίζουν τα λουλούδια και μία που υπάρχει προειδοποίηση πως το νερό δεν είναι πόσιμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook