Στην κορυφαία συνάντηση για θέματα κυκλικής οικονομίας που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη συνεργασία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, την εκδήλωση «Κυκλική Οικονομία – Ενάρετος Κύκλος», η οποία αποτελεί το 1ο Ελληνικό Forum Κυκλικής Οικονομίας, συμμετέχει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου στην Αθήνα στην Αίγλη του Ζαπείου και σε αυτό θα παρουσιαστούν οι νέες καινοτόμες πρακτικές, η ευρύτερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και οι 37 δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία. Στις εργασίες του Forum θα συμμετάσχουν Υπουργοί και μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τον Γεν. Δ/ντή Περιβάλλοντος Daniel Calleja Crespo, μέλη της επιχειρηματικής, επιστημονικής και παραγωγικής κοινότητας.

Πρόκειται στην ουσία για την αφετηρία ενός ανοικτού, δημόσιου διαλόγου, μέσα από τον οποίο θα αναπτυχθεί ο τρόπος εισαγωγής της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, η συμβολή του στη διαχείριση των αποβλήτων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, κ.α.
 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συμμετέχει σε μια κορυφαία για την χώρα μας εκδήλωση διαλόγου, προβληματισμού και αποφάσεων για την κυκλική οικονομία. Ένα Forum με κορυφαίους ομιλητές που σίγουρα θα μας δώσουν πολλά. Από την πλευρά μας, θα παρουσιάσουμε το έργο, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που έχουμε ήδη υλοποιήσει και που έχουν στο επίκεντρό τους την ανάπτυξη συνθηκών κυκλικής οικονομίας στην Κρήτη, καθώς και τον προγραμματισμό μας για την επόμενη ημέρα. Παράλληλα, θα έχουμε σημαντικές επαφές με στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να αποκομίσουμε τα καλύτερα δυνατά οφέλη για την Κρήτη».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook