Με επιτυχία η εκδήλωση στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο με θέμα “Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά”.

Η εκδήλωση της ΚΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ και της ΤΟ ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Κρήτης με ομιλητή τον Ανδρέα Κοκοσάλη, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου συγκέντρωσε αρκετό κόσμο ενώ στην εκδήλωση παρευρίσκοταν επίσης, ο Γιάννης Χριστοφοράκης, μέλος του ΤΓ Ηρακλείου του ΚΚΕ και υποψήφιο Δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
 
Στην ομιλία του ο Α. Κοκοσάλης κάλεσε του νέους και νέες σπουδάστριες να αξιοποιήσουν τις κάλπες των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών την επόμενη εβδομάδα και τις κάλπες του Μάη για τις ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να τιμωρήσουν και τη ΝΔ που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να διαχωριστεί από το δίδυμο αδερφάκι της – την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –  εφευρίσκοντας τεχνητές διαφορές! 

Πιο συγκεκριμένα είπε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κοροϊδεύουν τη νεολαία! Μιλούν για ευκαιρίες, εξωραΐζοντας την ΕΕ και την πολιτική τους, για να σβήσουν από το μυαλό και τη συνείδηση των νέων έννοιες όπως: «δικαίωμα, αγώνας, διεκδίκηση, ανατροπή» (…) Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τον αναγκαίο αγώνα για να μπουν οι σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας στο προσκήνιο!»

Ενώ ανέδειξε και το ρόλο του ΝΑΤΟ και τη διαφορά του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα εξηγώντας «Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ. Για αυτό μπορεί και αποκαλύπτει τη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών, που οξύνει τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό και στις δύο χώρες. Γι’ αυτό και αποκαλύπτει ότι από κοινού κυβέρνηση και ΝΑΤΟ παραδίδουν ένα-ένα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με τα σχέδια για συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία. Γι ‘ αυτό και αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αστάθειας, που έχει γεμίσει πυρηνικά τα Βαλκάνια στην αντιπαράθεση του με τη Ρωσία.  Αυτούς που έβαλαν τη φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια (ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ τους παρουσιάζει ως φιλειρηνιστές που θα σβήσουν δήθεν τη φωτιά που οι ίδιοι άναψαν.»

Τέλος, μπροστά και στις φοιτητικές εκλογές την άλλη βδομάδα ανέδειξε: «Από την πείρα σας γνωρίζετε ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας, η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων ανοίγει δρόμους, χτυπάει στη ρίζα τους την απάθεια, την αναμονή, την ηττοπάθεια. Έχετε τα τρανταχτά παραδείγματα των συναδέλφων σας της ΚΝΕ που μπήκαν μπροστά μαζί με εσάς σε κάθε μεγάλο και μικρό ζήτημα κι εδώ στο ΤΕΙ: με τη διεκδίκηση δωρεάν μεταφορών, την αύξηση της χρηματοδότησης για το ίδρυμα, τη διεκδίκηση της ουσιαστικής αναβάθμισης του ιδρύματος, της αναβάθμισης των σπουδών ενάντια στην κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων. Είναι στο δικό σας χέρι να αλλάξετε την κατάσταση στου συλλόγους σας, να γίνουν όπλα διεκδίκησης κι αγώνα. Να τιμωρήσετε τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που είναι απέναντι στα δικαιώματά σας, να αντιμετωπίσετε τα φαινόμενα ρουσφετολογίας και διαφθοράς που πρωτοστατούν οι δυνάμεις αυτές. Είναι στο χέρι σας να κάψετε τα σενάρια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Έχετε λοιπόν κάθε συμφέρον να ισχυροποιήσετε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απρίλη. Όσο πιο πολλοί και πιο ικανοί τόσο περισσότερες εστίες θα δυναμώνουν τον διεκδικητικό αγώνα.» 

Κλείνοντας κάλεσε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες στο ΤΕΙ « Να στείλουμε μέσα από τις πολλές κάλπες του επόμενου διαστήματος νεολαιίστικο μήνυμα. Είναι ευκαιρία να μπουν περισσότερα εμπόδια στα σχέδια τους. Να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ. Ένα δυνατό ΝΑΙ στα δικαιώματά μας. Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook