Η παράταξη του Πέτρου Ινιωτάκη διοργάνωσε σεμιάνριο πάνω σε ασκήσεις δημοσίου λόγου στον οποίο και συμμετείχαν υποψήφιοι και φίλοι των παρατάξεων “Συν+Πράξη Δημοτών” και “Άμεση Δημοκρατία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Όταν μιλάμε για δημοκρατικό δομημένο διάλογο, δε ρίχνουμε πυροτέχνημα στον αέρα ούτε ανακυκλώνουμε κοινότυπα λόγια. Το είδος της δημοκρατίας που θέλουμε το στηρίζουμε σε μορφωτική και μαθησιακή βάση.

Πρώτοι εμείς, λοιπόν, μαθαίνουμε πώς να συμμετέχουμε σε ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες, πώς να εκφέρουμε δημόσιο λόγο, πώς να επικοινωνούμε με τους συμπολίτες μας, πώς να ρυθμίζουμε τη σκέψη και τη ψυχή μας σε “δημοκρατική” συχνότητα. Ο δημοκρατικός διάλογος έχει προϋποθέσεις, διαφορετικά εκφυλίζεται σε οχλαγωγία. Αποτελεί κορυφή που μπορούμε όλοι να κατακτήσουμε εκπαιδευόμενοι σε αυτόν...

Η αρχή έγινε με τη διοργάνωση σεμιναρίου πάνω σε τεχνικές άσκησης δημόσιου λόγου, 

Η δημοτική κίνησή μας ξεπερνά τα συμβατικά δημοτικά όρια και το συμβατικό “τρόπαιο”- τη δημοτική εξουσία. Έχει πολιτικά, μορφωτικά και οραματικά χαρακτηριστικά. Όταν ο καθένας και κάθεμια ανέβει ένα σκαλοπάτι τότε και η πόλη θα μετασχηματιστεί!


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook