Περιοδεία σε Γυμνάσιο και Λύκειο Κολυμπαρίου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Πλατανιά, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανθούση, υποψήφιο Δήμαρχο Πλατανιά.

Αρχικά, το κλιμάκιο επισκέφτηκε  το  Γυμνάσιο  που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Ε.Δ. στον Ταυρωνίτη, όπου διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις σε υποδομές εργαστηρίων φυσικής και χημείας, ελλείψεις σε χώρου άθλησης, έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, Η/Υ, βιβλιοθήκης. Μια κατάσταση που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών.

Στην συνέχεια, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Λύκειο Κολυμπαρίου, όπου συνομίλησε με το σύλλογο των καθηγητών, για την καθυστέρηση των  έργων ανάπλασης του σχολικού συγκροτήματος. Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ανησυχία, καθώς με την εκ νέου καθυστέρηση των εργασιών (ενώ είναι ορατή η συνολική παράταση του έργου), παρατείνετε η παραμονή των προβλημάτων στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργεία τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου.

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά Δημήτρης Ανθούσης τόνισε :

«Μας δόθηκε ακόμα μια φορά η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, καθώς και να διαπιστώσουμε την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Συμπέρασμα από την κουβέντα, τα προβλήματα ζουν και βασιλεύουν!

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας στην μαθητική και σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολυμπαρίου και καλούμε εδώ και τώρα τους θεσμοθετημένους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν άμεσα την εντατικοποίηση και πρόοδο των εργασιών έτσι ώστε να περατωθεί το έργο στην ώρα του, βάζοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook