Πλησιάζοντας οι δημοτικές εκλογές οι βασικοί υποψήφιοι πρέπει να ανοίξουν σιγά σιγά τα χαρτιά τους για την επόμενη μέρα του τόπου. Το «παιγνίδι» παρουσίασης «λαμπερών», «αγαπητών» και «επιτυχημένων» υποψηφίων φτάνει στο τέλος του και οι υποψήφιοι δήμαρχοι για να μείνουν στην επικαιρότητα  έχουν δύο επιλογές: την παρουσίαση των ιδεών τους για το αύριο του τόπου και την πολιτική αντιπαράθεση (συνήθως με ισχυρές δόσεις έντασης).

Η στήλη πιστή στην δεκαπενταετή τιμή που της κάνουν οι αναγνώστες θα παρουσιάζει κάθε φορά τις προτάσεις των υποψηφίων και θα τις σχολιάζει όπως πάντα εποικοδομητικά. Επειδή συχνά οι σιωπές έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια, η απουσία απαντήσεων θα αντιμετωπίζεται επίσης. Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, πιστεύω θα έχουμε όλοι βγάλει τα συμπεράσματα μας και θα έχουμε αποφασίσει όχι με το θυμικό μα με τη λογική, για τον αυριανό οδηγό της πολιτείας μας. 

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στον Team FM ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Θοδωρής Νίνος έθεσε κάποια σημαντικά για το μέλλον της πολιτείας μας θέματα όπως ο περιφερειακός δρόμος, οι θέσεις στάθμευσης, ο δακτύλιος στην παλιά πόλη και άλλα πολλά. Το διαφορετικό στη δική του προσέγγιση ήταν το ότι δεν γενίκευε, ούτε μιλούσε αόριστα, μα έδινε τις δυνατότητες που υπάρχουν για βήμα βήμα εκτέλεση των αναγκαίων έργων. Όλοι αναγνωρίζουμε το κυκλοφοριακό σαν το κύριο της πολιτείας μας πρόβλημα, καθώς όλη η κίνηση περνά από τους δύο κεντρικούς δρόμους μας, την Κουντουριώτη και τη Μοάτσου.

Ο περιφερειακός δρόμος θα έδινε τη δυνατότητα σε κάποιον να πάει απευθείας από τον Μασταμπά στην Καλλιθέα ή στα Περιβόλια χωρίς να κατέβει από την ήδη επιβαρυμένη Μοάτσου. Θα μου πείτε ο περιφερειακός δρόμος έχει ξανά και ξανά ανακοινωθεί σε προεκλογικές περιόδους, γιατί συζητείται ακόμα; Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι ότι αν και όπως ο κ. Νίνος χαρακτηριστικά είπε, υπάρχει η δυνατότητα συνένωσης κάποιων επιμέρους τμημάτων που θα ελαφρύνουν την κυκλοφοριακή κατάσταση αυτό δεν έγινε και μάλιστα τώρα προωθείται η ιδέα εγκατάλειψης του όλου project ως άχρηστου.

Το πως ένα έργο που μας απασχόλησε σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους έφτασε να χαρακτηρίζεται άχρηστο, ζητά απάντηση. Το άλλο τεράστιο θέμα που θίχθηκε είναι το σχέδιο πόλης, το παγωμένος αυτός νόμος που δημιούργησε τεχνητή έλλειψη στέγης με αποτέλεσμα οι τιμές να εκτιναχθούν στα ύψη και όχι μόνο οι Ρεθεμνιώτες να δυσκολεύονται να βρουν σπίτι, αλλά και το πανεπιστήμιο να έρχεται αντιμέτωπο με τη δυσθυμία των υποψηφίων να δηλώσουν τις σχολές του. Και εδώ απευθύνεται κατηγορία ολιγωρίας στο σημερινό δημοτικό σύστημα που δεν μπορεί να αποδοθεί απλά σε δυσλειτουργίες της κεντρικής διοίκησης.

Η στήλη βέβαιη για την ανταπόκριση των υποψήφιων δημάρχων στο θετικό λόγο και αντίλογο που εγκαινιάζει θα παρουσιάσει όλα τα επιχειρήματα, αλλά και θα αναδείξει την τυχόν έλλειψη τους.

  • Ο Κώστας Ν. Πολυχρονάκης είναι Director of Operations

www.polefl.gr

kostasp@polefl.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook