Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά». 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαρίας Πιστόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. τούς ενημέρωσαν σχετικά με τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν, καθώς και για σειρά προτάσεων που έχουν επεξεργαστεί για τον Δήμο Χανίων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε:

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των Χανίων, το εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου μας, επιβάλλουν στη δημοτική αρχή να ενεργοποιεί και να συμβουλεύεται όλους όσοι είναι σε θέση να προσφέρουν με τις ιδέες, τις προτάσεις, την τεχνογνωσία, την εμπειρία τους. Οι αρχιτέκτονες έχουν πολλά και ουσιαστικά να προτείνουν και αυτό το διαπιστώσαμε και από τη σημερινή συνάντηση. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι προτάσεις τους θα ακούγονται εγκαίρως, από την αρχή και όχι στο τέλος μιας παρέμβασης.

Είναι σημαντικό ότι στα Χανιά υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων δραστηριοποιείται  η ομάδα p-public που την τελευταία δεκαετία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με φεστιβάλ, πρωτότυπες παρεμβάσεις και δράσεις, πάνω απ’ όλα με μια φρέσκια ματιά για τον δημόσιο χώρο. Επίσης, η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου μπορούν να αξιοποιηθούν για να αναπτύξουμε συνέργειες, με τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου και εξωστρέφεια.

Ο δημόσιος χώρος είναι ένας βασικός  άξονας της προγραμματικής μας πρότασης. Δεν είναι δείγμα καλής πρακτικής να γίνονται έργα σπασμωδικά, βιαστικά, για να προλάβουμε τελευταία στιγμή να απορροφήσουμε κάποιους πόρους ή για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις με προεκλογική στόχευση. Εμείς πιστεύουμε ότι οι παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο πρέπει να είναι στοχευμένες και να αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού μακράς πνοής. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook