Ανακοίνωση με την οποία τάσσεται υπέρ την αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, ζητώντας να τηρηθούν οι συμφωνίες, εξέδωσε ο Εργοτέλης.

Η ανακοίνωση του Εργοτέλη έχει ως εξής:

Μετά τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με το φλέγον θέμα που αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου η ΠΑΕ Εργοτέλης θέλει να επισημάνει τα εξής:

«Το καλοκαίρι του 2018 όταν ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος στη Football League γεμίσαμε χαμόγελα, γιατί η εξαγγελθείσα αναδιάρθρωση από τον Υπουργό κ. Βασιλειάδη, έδινε πνοή και όνειρα στους ιδιοκτήτες και επενδυτές των ομάδων της κατηγορίας, αφού φάνταζε και η μόνη βιώσιμη, από αγωνιστικής και οικονομικής άποψης λύση.

Στην πορεία επακολούθησαν από όλους τους φορείς διαβεβαιώσεις στήριξης  και επιβεβαίωσης μάλιστα με αποφάσεις τόσο της Super League όσο και της ΕΠΟ. Πλην όμως όπως αποδείχτηκε τελικά η Super League για συντεχνιακούς λόγους μικροσκοπιμοτήτων ναρκοθετεί “κατ’ επάγγελμα” την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης, αν και έχουμε διανύσει τα 2/3 του πρωταθλήματος, παραγνωρίζοντας ότι όλες οι Α.Ε. της κατηγορίας επένδυσαν στις ομάδες τους και στόχευσαν με άξονα και μόνο τη δημιουργία της Super league 2 και τη συνολική πυραμίδα του όλου οικοδομήματος.

Οι συνεχείς αναβολές στη περαίωση της υπουργικής εξαγγελίας εκθέτει όλους αυτούς που την αναχαιτίζουν και πλήττουν βάναυσα την αξιοπιστία καταταλαιπωρημένου Ελληνικού Επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Αναμένουμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να συμπορευτούν όλοι οι φορείς ιδιαίτερα στην ΕΠΟ στο αξιόπνοο σχέδιο του Υπουργού που διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση την ευρωστία και υγιή ανταγωνιστικότητα των ομάδων.

Κύριοι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook