Θέλετε να διατηρείστε όμορφη, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε καλλυντικά του εμπορίου; Αν ναι, η φύση βρίσκεται στις υπηρεσίες σας. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τις πιο αποτελεσματικές μάσκες με φυσικά σπιτικά υλικά:

Αγγούρι: Τρίψτε το αγγούρι καλά ή χτυπήστε το στο μίξερ και προσθέστε 2-3 σταγόνες λεμόνι. Αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό, μετά τη μάσκα, βάλτε μια λιπαρή κρέμα.

Καρότο: Στύψτε στον αποχυμωτή σας 2 καρότα. Πλύνετε καλά το πρόσωπό σας και απλώστε τον χυμό των καρότων και αφήστε τον να απορροφηθεί. Αλείψτε το δέρμα σας με ελάχιστο λάδι για να περάσουν καλύτερα οι δραστικές ουσίες του καρότου. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προσθέστε στο καρότο λίγες σταγόνες γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι.

Βερίκοκο: Λιώστε στο μπλέντερ ένα βερίκοκο, 2-3 φράουλες, μια κουταλιά γιαούρτι και μία μέλι. Χτυπήστε τα υλικά και, όταν γίνουν κρέμα, βάλτε λίγη από αυτήν ανάμεσα σε 2 γάζες και ακουμπήστε τη στο πρόσωπό σας σαν κομπρέσα. Θα το ανανεώσει.

Μαρούλι για τις ευρυαγγείες: Βάλτε λίγα φύλλα ενός μαρουλιού στον αποχυμωτή, αφού τα έχετε πλύνει. Απλώστε το χυμό στο πρόσωπό σας και πασπαλίστε στα σημεία που έχουν ευρυαγγεία λίγο κορν-φλάουερ. Αφήστε να στεγνώσουν για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό και ξαναβάλτε χυμό μαρουλιού στο πρόσωπό σας. Μόλις στεγνώσει, ξαναπλυθείτε με νερό.

bemary.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook