Η διάβαση άντεξε την κακοκαιρία και παραμένει ανοιχτή ενώ οι κάτοικοι, εκτός από σήμανση και 24ωρη επίβλεψη είναι έτοιμη να βάλουν και φωτισμό – Απομένουν τα… “εγκαίνια”

“Το πέρασμα της γέφυρας του Κερίτη είναι ανοιχτό και προσβάσιμο από όλα τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Είναι φτιαγμενο για να αντέχει ενώ παράλληλα το επιβλέπουν 24 ώρες οι κάτοικοι της περιοχής. Οι βροχές τις τελευταίες δυο μέρες το απέδειξαν”, αναφέρεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα που δημιούργησαν κάτοικοι του Αλικιανού στο Facebook, “Γέφυρα Κερίτη”.

Η αυτοσχέδια διάβαση που κατασκευάστηκε εν μια νυχτί, στις 5 Απριλίου, μετά την κατάρρευση της πρώτης πρόχειρης διάβασης, που κατασκευάστηκε στις 23 Μαρτίου και παρασύρθηκε από την κακοκαιρία, στις 29 Μαρτίου, φαίνεται οτι φτιάχτηκε με πιο… αριστοτεχνικό τρόπο από την προηγούμενη.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, οι σωλήνες, η ενίσχυση της υπόβασης αλλά και η σήμανση που έχει τοποθετηθεί, κάνουν την διάβαση να μοιάζει με αληθινό δρόμο. Αν λάβουμε υπόψιν τα μέτρα ασφαλείας που πέρνουν οι κάτοικοι, με 24ωρη επίβλεψη από κατοίκους και με φωτισμό που αναμένεται να τοποθετηθεί εκεί, τότε ο δρόμος θα ξεπεράσει σε ασφάλεια τον “ταλαιπωρημένο” ΒΟΑΚ, στον οποίο σήμανση και φωτισμος είναι άγνωστες λέξεις.

Μέσα από το βίντεο γίνεται έκκληση όποιος επαγγελματίας μπορεί να βοηθήσει την τοποθέτηση φωτισμού, να απευθυνθεί στη σελίδα για να βοηθήσει τους κατοίκους, να βελτιώσουν το δρόμο.

Φυσικά δεν παραλειπουν να σημειώσουν, οτι ο δρόμος είναι πρόχειρος και οτι περιμένουν τη κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση του Κερίτη.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook