Κάλεσμα από την επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για κλειστά καταστήματα τις Κυριακές

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Συνάδελφε, συναδελφισα  αυτοαπασχολούμενε  ,μικρέ έμπορα της πόλης μας ,έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την αλλαγή διοίκησης στον εμπορικό σύλλογο Χανίων και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για τις προθέσεις   της νέας διοίκησης.

Αυτή την φορά έφτασε στα άκρα αφού δεν παραχώρησε στην αντιπολίτευση της διοίκησης  τα γραφεία το συλλόγου προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου λες και τα γραφεία αποτελούν ιδιοκτησία τους .

Παράλληλα αγνόησε προκλητικά  τις εκατοντάδες υπογραφές των συνάδελφων που απαιτούν το κλείσιμο το καταστημάτων τους τις Κυριακές και  την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 Σαν γνήσιοι εκφραστές των συμφερόντων των πολυεθνικών, προτείνουν να έχουμε ανοιχτά την Κυριακή 21 Απρίλιου  παρόλο που την ίδια μέρα διεξάγεται στην πόλη μας ο μαραθώνιος δρόμος και  κατά συνέπεια δεν θα είναι εύκολη η πρόσβαση παντού.

Έχουμε τονίσει ότι ώρες για τις αγορές τους οι εργαζόμενοι τις πόλης μας έχουν και την Κυριακή την χρειάζονται όλοι για να ξεκουραστούν. Οι μικροί έμποροι  δεν μπορούν ,δεν αντέχουν να μπουν στον ανταγωνισμό των πολυεθνικών που απασχολούν 50 και 100 κακοπληρωμένους  εργαζόμενους.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το άνοιγμα τις Κυριακές είναι «κόλαση» για τους μικρούς εμπόρους και «παράδεισος» για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε τους συναδέλφους της πόλης μας  με βάση την εμπειρία τους αλλά και την στάση τους να μην δώσουν άλλοθι στις πολυεθνικές να χορεύουν στις πλάτες μας αλλά και στις ανάγκες των εργαζομένων.

Λέμε καθαρά η Κυριακή είναι για εμάς και τις οικογένειες μας δεν μπορούμε να την βάλουμε στον κρεβάτι του Προκρούστη για να εξυπηρετηθούν  τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Η επιτροπή αγώνα με την στάση της  συνεχίζει σταθερά, ποιο δυναμικά να υπερασπίζεται τις ανάγκες των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων της πόλης μας.       

Για την επιτροπή αγώνα

Κανδηλιερακης Γεώργιος ,Μπελωνη Πηγή 

Μπινια Ιωάννα  ,Ζωγραφακης Νίκος “. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook