Ο “αρχιτέκτονας” της εκπληκτικής πορείας του Πλατανιά, Γιάννης Τάτσης, γνώρισε την αποθέωση από τους παίκτες του και τους φιλάθλους της ομάδας μετά το 2-0 επί της Κέρκυρας. 

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά του ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” δήλωσε τα εξής: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Αυτό που θα πω, θα βγει μέσα από την ψυχή μου, με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο… Για μένα, είμαστε το εμείς και όχι το εγώ. Χωρίς τον πρόεδρο, να ξεκινήσω από εκεί, τον τεχνικό διευθυντή, τον γενικό αρχηγό, όλους τους ανθρώπους που βοηθάνε στην καθημερινότητα μου, τους παίκτες και ειδικότερα τον κόσμο, εννοείται και εγώ, δε θα ήμουν σημαντικός. Το εγώ στη ζωή μου, δε θέλω να υπάρχει. Εχω μια θέση ηγεσίας και θεωρώ ότι ο ηγέτης πρέπει να βλέπει το δάσος κι όχι το δέντρο. Ο εγωισμός είναι εχθρός της ηγεσίας, δεν είμαι εγωιστής, γι’ αυτό κλείνω και ξαναλέω, είμαστε εμείς. Σίγουρα είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα. Τώρα αν το φανταζόμουν ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή, η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αισθάνομαι πολύ όμορφα με αυτό που κάνω».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Ενα δύσκολο παιχνίδι πριν αυτό ξεκινήσει, όπως όλα τα παιχνίδια ισχύουν το ίδιο για μένα. Οπως το ίδιο, πολύ δύσκολο παιχνίδι θα είναι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, το επόμενο με τον Αιγινιακό, γιατί το κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικά περιεχόμενα και εκτός αυτού, μέχρι να φτάσει αυτό το παιχνίδι δρομολογούνται στην καθημερινότητα μας “προβλήματα”. Τι εννοώ… Κάναμε την προηγούμενη αγωνιστική “διπλό” μέσα στον Ηρόδοτο, με ένα ευρύ σκορ, ήμασταν χαρούμενοι, το ξέρετε πολύ καλά ότι από την πλευρά μου έπρεπε να “προσγειώσω” τους ποδοσφαιριστές και να παίξουμε ένα παιχνίδι με μια ομάδα που στην αρχή της περιόδου, θεωρούταν φαβορί για την άνοδο. Στην εβδομάδα είχαμε προβλήματα, όσον αφορά τον Ρουσσάκη που θα εξέτιε την ποινή των κίτρινων καρτών, τον Μιγκέλ, ο οποίος μέχρι και τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα είναι έτοιμος να παίξει. Εμπαινε στην προπόνηση με προοδευτικούς ρυθμούς και τον Τσαμούρη που χθες αισθάνθηκε ενοχλήσεις, οπότε και για μένα τον ίδιο, σήμερα η εντεκάδα ήταν γρίφος. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, στα παιχνίδια ή στις προπονήσεις, πιο πολύ δοκιμάζω όλους τους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις για να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Καθαρά αγωνιστικά, θεωρώ ότι το α’ ημίχρονο ήταν εξ ολοκλήρου δικό μας. Το 1-0 είναι πολύ φτωχό -για το α’ ημίχρονο μιλάω πάντα- είχαμε τις τελικές και τις καθαρές ευκαιρίες να μπορέσουμε να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ, να μας φύγει το άγχος. Στο β’ ημίχρονο ο αντίπαλος ρίσκαρε και σε αυτές τις φάσεις εμείς, στη μετάβαση, στο κλέψιμο μπάλας, δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί, εκτός στη φάση του γκολ, όπου μια στημένη μπάλα, την κλέψαμε, πολύ γρήγορα κάναμε μετάβαση και τελειώσαμε τη φάση. Εκεί μας έφυγε το άγχος και έπρεπε να διαχειριστούμε τα τελευταία λεπτά. Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι η εικόνα και για τα δύο ημίχρονα. Συνεχίζουμε, έχουμε όπως προείπα, ένα δύσκολο παιχνίδι, το Σάββατο, στον Αιγινιακό, με διαφορετικά περιεχόμενα. Ολες οι ομάδες είναι καλές, σε όλες τις ομάδες παίζουν παιδιά που θέλουν να διακριθούν. Δεν υπάρχει για μένα ομάδα να είναι πρώτη, δεύτερη, τρίτη, πέμπτη, ή τελευταία. Θα χαλαρώσουμε, θα ηρεμήσουμε, θα ξεκουραστούμε και από αύριο δουλειά πάλι».

Για τον τραυματισμό του Νίλι: «Αύριο θα ξέρουμε καλύτερα, έχει δέσει το χέρι του. Ευελπιστώ να μην είναι κάτι σοβαρό».

Για τον αν ήταν δική του επιλογή ο Κόρτσταμ στα τελευταία λεπτά να παίξει στην επίθεση: «Οχι. Παίζαμε ένα 5-4-1 στο τέλος του παιχνιδιού και είχα πει στον Λουκίνα να έρθει να παίξει σαν δεξί χαφ και ο Ντοριάνο να παίζει σαν ο πέμπτος της άμυνας, σαν δεξί μπακ. Επειδή η Κέρκυρα είχε ανοιχτεί πάρα πολύ, έπαιζε ουσιαστικά με δύο στόπερ πίσω, όλοι οι άλλοι έπαιζαν επίθεση για να μειώσει το σκορ. Σε αυτές τις φάσεις, λοιπόν, ο Ντοριάνο κλέβοντας την μπάλα είχε πολύ χώρο για να βγει. Δεν είχε κανένα πρόβλημα και εννοείται ότι πρέπει να βγαίνει, γιατί υπάρχουν άλλοι παίκτες που θα κρατήσουν την ασφάλεια. Επαιξε σε αυτή τη θέση ο Ντοριάνο γιατί βγήκε ουσιαστικά αναγκαστικά και ο Καραγκούνης, ο οποίος είχε κράμπες. Οπότε, έπρεπε κάποιος ποδοσφαιριστής, από τη στιγμή που έβγαλα και τον Αμπντούλ (Ουές), να αναλάβει αυτή τη θέση και ο Ντοριάνο μπορεί να την παίξει αυτή τη θέση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook