Όταν ένα κουτάβι εξασφαλίζει πλουσιοπάροχη άδεια μετ’ αποδοχών!

«Σκυλογονείς» λέμε χαϊδευτικά όσους αποκτούν ένα κατοικίδιο, καθώς τις περισσότερες φορές λειτουργούν σαν κανονικοί γονείς.

Τα χνουδωτά παιδιά είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά στις πρώτες στιγμές της ζωής τους και το μεγάλωμά τους μόνο απλό ή εύκολο δεν είναι.

Μια κατάσταση που αναγνωρίζει ολοένα και περισσότερο πια η αγορά εργασίας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των υπαλλήλων με ειδική άδεια.

Η εταιρία Petplan αποκάλυψε άλλωστε πρόσφατα πως το 5% των αμερικανών ιδιοκτητών σκύλων έλαβαν πράγματι άδεια μετ’ αποδοχών γι’ αυτές τις πρώτες και δύσκολες ώρες.

Αρκετές εταιρίες κάνουν πλέον τη μεγάλη διαφορά εδώ. Η εταιρία παραγωγής σκυλοτροφών Mars Petcare, για παράδειγμα, είναι μία από τις πρωτοπόρους, παρέχοντας εδώ και καιρό 10 ώρες πληρωμένης άδειας στους υπαλλήλους της όταν αποκτούν νέο κατοικίδιο.

Το ίδιο κάνει και η σουηδική εταιρία ζωοτροφών Musti Group, δίνοντας 3 μέρες άδειας για κάθε νέο κουτάβι. Ο διευθύνων σύμβουλός της David Rönnberg είχε δηλώσει σχετικά: «Η υιοθέτηση ενός κουταβιού είναι μια σημαντική απόφαση που αλλάζει την καθημερινότητα σημαντικά. Εμείς θέλουμε να υποστηρίζουμε τους υπαλλήλους μας σε αυτές τις πρώτες στιγμές με το νέο μέλος της οικογένειας και να διασφαλίζουμε πως θα μπορούν να απολαύσουν τις πολύτιμες αυτές στιγμές στην ολότητά τους».

Κάτι αντίστοιχο κάνει και η πλατφόρμα δεδομένων και στατιστικών αναλύσεων Mparticle, χορηγώντας δύο εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών σε υπαλλήλους που υιοθετούν αδέσποτα σκυλιά: «Προσφέρουμε άδεια μητρότητας και πατρότητας και το κατοικίδιο είναι άλλο ένα μέλος της οικογένειας, δεν κάνουμε διακρίσεις επειδή δεν είναι άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά στους «Times» η διευθύντρια Laurel Peppino.

Και δεν είναι μόνο στις ΗΠΑ που σαρώνει η νέα παροχή. Η τεχνολογική εταιρία από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, BitSol Solutions, παρέχει μια ολόκληρη βδομάδα άδεια στους υπαλλήλους που αποκτούν κατοικίδιο. «Τα κουτάβια είναι σαν μωρά σήμερα, γιατί λοιπόν να μην έχει το προσωπικό σου λίγη άδεια όταν καταφτάνουν στο σπίτι;», αναρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Greg Buchanan στην εφημερίδα «Metro».

Μία εβδομάδα μετ’ αποδοχών χορηγεί και η σκοτσέζικη ζυθοποιία BrewDog, απλώς και μόνο επειδή λατρεύει τα σκυλιά, όπως λέει στην ιστοσελίδα της! Η εταιρία μάρκετινγκ από τη Μινεάπολις των ΗΠΑ, Nina Hale, ξεκίνησε πρόσφατα να δίνει «χνουδωτή άδεια», όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά στους «New York Times» ο εκπρόσωπός της

Ακόμα και ο εκδοτικός κολοσσός Harper Collins προσφέρει στους υπαλλήλους του στην Ινδία πέντε μέρες άδειας μετ’ αποδοχών αν υιοθετήσουν έναν σκύλο. «Τα παιδιά-κατοικίδια χρειάζονται τόση φροντίδα όσο και τα παιδιά του ανθρώπου, αν όχι περισσότερη», δήλωσε στη «Huffington Post» ο γενικός διευθυντής Ananth Padmanabhan…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook