Το Επιμελητήριο Λασιθίου ανακοινώνει τη διεξαγωγή της 3ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας, AgroExpo 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί 09-12 Μαΐου 2019 στο χώρο του Μισεδάκειου Σταδίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι τομείς της έκθεσης αφορούν: γεωργικά εφόδια, μηχανήματα και εξοπλισμό, αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης και πραγματοποιείται με την συνεργασία του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης.   

Βασικός στόχος της AgroExpo 2019 αποτελεί η προβολή της τοπικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών εντός και εκτός Ελλάδος, η προβολή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και καλλιέργειάς καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών και περιφερειακών επιχειρήσεων.

Στη φετινή έκθεση,  όπως τόνισε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λασιθίου κος Θωμάς Χαριτάκης, παρέχονται 75 εκθεσιακές θέσεις (έναντι 27 το 2016 και 48 το 2017) και αναμένεται η συμμετοχή άνω των 95 εκθετών. Χαρακτηριστικό δε, αποτελεί η συμμετοχή μεγάλων εταιριών που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία και παραγωγή από όλη την Ελλάδα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Σημειώνεται ότι πλέον η AgroExpo συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρείς καλύτερες αγροτικές εκθέσεις στην Ελλάδα από άποψη ικανοποίησης των εκθετών και των επισκεπτών (μετρήσεις μέσω ερωτηματολογίων), επισκεψιμότητας  αλλά και οργανωτικών υπηρεσιών πριν και κατά την διάρκεια της έκθεσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η Alpha Bank ως Χρυσός Χορηγός και οι εταιρείες Agris και Eurochem ως Αργυροί Χορηγοί.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της μόνιμης εγκατάστασης της Έκθεσης σε στεγασμένο χώρο. Ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερους εκθέτες και να υποδεχτεί ακόμα περισσότερο κόσμο, με σκοπό η Agroexpo να γίνει μια από τις σημαντικότερες  και μεγαλύτερες αγροτικές εκθέσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Μια έκθεση που έγινε θεσμός στην πιο αγροτική περιοχή της Ελλάδας, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία με πολλές προοπτικές εξέλιξης.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:

  • Πέμπτη 9 Μαΐου:  16.00 – 21.00
  • Παρασκευή 10 Μαΐου: 10.00 – 21.00
  • Σάββατο 11 Μαΐου: 10.00 – 21.00
  • Κυριακή 12 Μαΐου: 10.00 – 21.00

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.agroexpoierapetra.gr ή επικοινωνώντας με το επιμελητήριο Λασιθίου στο 28410 22231.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook