Την 5η Απριλίου 2019 επιτροπή της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.) με αντικείμενο την υποστήριξη της προσπάθειας αντιμετώπισης των καταστροφών που προέκυψαν από τις κακοκαιρίες των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2019, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ Βουλγαράκη.

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθει και ο Δήμαρχος Κισάμου, κ Σταθάκης Θεόδωρος.

Η επιτροπή αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του Β.Ο.Α.Κ., όσο και στις επαρχιακές, κοινοτικές και αγροτικές οδούς της επαρχίας Κισάμου. Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της τακτοποίησης της πρόσβασης πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Επέστησε την προσοχή σε θέματα ασφάλειας που έχουν προκύψει σε πλήθος σημείων των δρόμων είτε από κινδύνους κατολισθήσεων, από κινδύνους κατακρημνίσεων αλλά και από κινδύνους πρόσκρουσης οχημάτων σε βράχους παραπλεύρως των οδών. Έδωσε πληροφορίες χρήσιμες και έλαβε διευκρινίσεις σε σχετικά θέματα. Ενημερώθηκε για την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος από τον Αντιπεριφερειάρχη, όπως και για τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων για τα τμήματα του οδικού δικτύου που τους αναλογεί.


Η επιτροπή ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την συμμετοχή της Ένωσης στην οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕΚ, κ Στέλιος Κουνελάκης  εξήγησε ότι προτεραιότητα παραμένει το ζήτημα των δρόμων, με τα προβλήματα να εντοπίζονται τόσο στον Β.Ο.Α.Κ., όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση ή φωτισμός στην εθνική οδό στα σημεία, όπου υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα και εξέφρασε την εύλογη απορία, γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι έχει επισημάνει το πρόβλημα στις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας στο Ηράκλειο από την πρώτη στιγμή και θα το κάνει ξανά, επισημαίνοντας ότι για τον Β.Ο.Α.Κ. αρμόδια υπηρεσία είναι η αντίστοιχη υπηρεσία της περιφέρειας με έδρα το Ηράκλειο. Όσον αφορά το επαρχιακό οδικό δίκτυο, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιοχές όπως το δρόμο Καλουδιανά-Ελαφονήσι, Πλάτανος-Κάμπος-Ελαφονήσι, τα Ρούματα και το Φωτακάδο, ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στον χωματόδρομο που οδηγεί στον Μπάλο.  Ο κ. Βουλγαράκης δεσμεύτηκε να επισκεφθεί από Δευτέρα το κομμάτι Καλουδιανά – Χρυσοσκαλίτισσα, ώστε να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» τα προβλήματα και να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.  

Τέλος ο κ Κουνελάκης τόνισε ότι πέρα από την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε κάποια σημεία η κίνηση θα πολλαπλασιαστεί  με την άφιξη των επισκεπτών και οι τουρίστες δεν γνωρίζουν, όπως οι ντόπιοι τα σημεία που υπάρχουν κίνδυνοι. Πρέπει άμεσα λοιπόν να δοθεί λύση και ιδιαίτερα να τοποθετηθεί η σχετική σήμανση, αλλιώς σίγουρα θα υπάρξουν ατυχήματα.  Ζητούμενο είναι η συνεργασία μεταξύ των φορέων ώστε να λυθούν το ταχύτερο δυνατόν τα προβλήματα. Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook