Το ποσό κατανέμεται στο Υπ. Υποδομών, στην Περιφέρεια και σε οκτώ Δήμους 

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη, οι περιοχές της Δυτικής  Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες από τις αρχές του 2019, χρηματοδοτούνται με κονδύλια ύψους 91.755.364 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.  

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το μεσημέρι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης παρουσία των Βουλευτών Αντώνη Μπαλωμενάκη και Βάλια Βαγιωνάκη.

Όπως είπε ο κ. Πολάκης πρόκειται για χρήματα τα οποία μπορούν να εκταμιευθούν άμεσα και οι πιστώσεις αυτές είναι επιπλέον των πιστώσεων που έχουν ήδη εγκριθεί και ανακοινωθεί από το Υπ. Εσωτερικών.

Η κατανομή των πιστώσεων έγινε βάση των αυτοψιών που πραγματοποίησε κλιμάκιο μηχανικών του Υπ. Υποδομών και των τεχνικών δελτίων που έχουν συνταχθεί με κριτήριο τις περιοχές στις οποίες έγιναν οι μεγαλύτερες καταστροφές.

Έτσι  τα σχεδόν 92 εκατομμύρια ευρώ κατανέμονται ως εξής:

-15 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στον ΒΟΑΚ. Πρόκειται για έργα που θα εκτελέσει το Υπουργείο Υποδομών.
– 17,5 εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα, 10 εκατομμύρια για τα Χανιά, 5 εκατομμύρια ευρώ για το Ρέθυμνο και 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην κεντρική υπηρεσία της Περιφέρειας.
– 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου
– 6,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου
– 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων
– 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων
– 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά
– 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου
– 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου
– 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Επιπλέον στις περιπτώσεις Δήμων που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές για τις μελέτες και την εκτέλεση των Δήμων, ανακοινώθηκε πως θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Υποδομών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook