Η Επισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι στην αποστολή της στη Νίκαια ασκήθηκε ψυχολογική βία. 

Η ανακοίνωση της ρεθυμνιώτικης ομάδας έχει ως εξής:

«Ο ΑΟ Επισκοπής με αίσθημα ποδοσφαιρικής συνείδησης και ευθύνης εκφράζει τη λύπη του για το πώς αντιμετωπίζουν έναν αγώνα-γιορτή, άνθρωποι που διαχειρίζονται ιστορικές ομάδες της Ελλάδας όπως ο Ιωνικός.

Κατά αρχή, α) το σωματείο μας καταγγέλλει την έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης στο γήπεδο (είχαμε ειδοποιήσει σχετικά τόσο την Αστυνομική διεύθυνση Πειραιά και Αττικής όσο και την Διεύθυνση Αθλητικής Βίας), β) καταγγέλλει τις βόλτες που «έκοβε» ο πρόεδρος του Ιωνικού με τους ανθρώπους της ομάδας του πίσω από τον βοηθό κ. Λιόντο μετά την επανέναρξη του αγώνα στη διακοπή που προηγήθηκε στο 17’ όταν δεν υπήρχε ακόμα σκορ, 0-0. (Εδώ σημειώστε ότι στο γήπεδο βρίσκονταν δύο αξιολογημένοι παρατηρητές αγώνα όπως είχαμε ζητήσει από την ΕΠΟ).

Κυρίως όμως, γ) καταγγέλλει την ψυχολογική βία που ασκήθηκε στην ομάδα μας πριν τον αγώνα αλλά και την λεκτική κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος αυτού.

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα προς αποφυγή πάσας παρεξηγήσεως… η ομάδα μας έχασε δίκαια με 2-0 ενώ δεν συνέβη το παραμικρό (χειροδικίες κ.α.). Αξιολογούμε όμως ότι η ήττα προήλθε από τον τραμπουκισμό και την ψυχολογία βία την οποία όλοι μας νιώσαμε.

Από τα αποδυτήρια αλλά και στο ζέσταμα, ήταν τέτοιο το κλίμα που καλλιεργήθηκε (ο καθένας μπορεί να καταλάβει εν τη απουσία επαρκούς αστυνομικής δύναμης) όπου η αποστολή της ομάδας μας είχε αντιληφθεί πλήρως ότι, τίποτε δεν θα ήταν εύκολο στην περίπτωση που ΔΕΝ χάναμε…

Δυστυχώς ή ευτυχώς, εμείς έχουμε μάθει αλλιώς το ποδόσφαιρο. Το ίδιο το άθλημα να είναι πρεσβευτής των ομάδων, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος του κάθε αγώνα.

Θελήσαμε να περάσουν αρκετές ώρες προκειμένου να μην ενεργήσουμε εν θερμώ και καταθέσουμε κάτι που ίσως να είχε τάσεις εντυπωσιασμού και μόνο.

Πλέον, μία ημέρα μετά τον αγώνα που δώσαμε στο γήπεδο της Νεάπολης, ως ΑΟ Επισκοπής οφείλουμε να θίξουμε τα όποια κακώς κείμενα προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε έστω κι έναν φίλαθλο για το ποια εικόνα μπορεί να έχει στο μυαλό του για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και ποια πραγματικά ήταν αυτή που εμείς ζήσαμε.

Υ.Γ. Δεν χρίζει σχολίου το γεγονός ότι δεν εδόθη συνέντευξη τύπου όπως συνηθίζεται σε επίπεδο Γ’ Εθνικής τα τελευταία χρόνια προκειμένου να καταθέσουμε την άποψή μας».

     Το Δ.Σ.
                                                                            ΑΟ Επισκοπής

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook