Μέσω των οικείων Ιερών Μητροπόλεων, θα διατεθεί προς τους αναξιοπαθούντες συναθρώπους, για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει ότι, σε εφαρμογή σχετικής Συνοδικής Απόφασης, πραγματοποιήθηκε Παγκρήτιος έρανος στις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Μεγαλονήσου Κρήτης (εκτός των πληγεισών Ιερών Μητροπόλεων Κυδωνίας και Αποκορώνου και Κισάμου και Σελίνου), για την υλική στήριξη και συμπαράσταση των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας, κυρίως στη Δυτική Κρήτη.

Από τον εν λόγω έρανο συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00), το οποίο, διά των οικείων Ιερών Μητροπόλεων, θα διατεθεί προς τους εμπερίστατους συναθρώπους μας, για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Η Εκκλησία της Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις Μοναστικές Αδελφότητες, τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου, για την έμπρακτη και φιλότιμη συμπαράστασή τους στους πληγέντες συνανθρώπους μας. 

Ταυτόχρονα, με αφορμή τις πρόσφατες δυσκολίες στη Μεγαλόνησο Κρήτη, από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, κατά το τελευταίο διήμερο, εύχεται για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους και για μια ακόμη φορά επισημαίνει την άμεση ανάγκη του σεβασμού όλων μας προς το φυσικό περιβάλλον και εν γένει τη δημιουργία του Θεού.

Επίσης, η Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης εύχεται σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλό Άγιο Πάσχα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook