Το Πολυτεχνείο Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του για 5η συνεχόμενη χρονιά σε μαθητές για να δουν από κοντά πως λειτουργεί το Ίδρυμα

Πάνω από 2000 μαθητές από 35 σχολεία από ολη την  Κρήτη, πέρασαν σήμερα την πόρτα του Πολυτεχνείου Κρήτης στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας» που διοργάνωσε το Ίδρυμα για 5η συνεχή χρονιά, στην Πολυτεχνειούπολη.

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά,  πώς λειτουργεί το Πολυτεχνείο Κρήτης καθημερινά, να παρακολουθήσουν “ανοικτά μαθήματα σε αμφιθέατρα, σαν αληθινοί φοιτητές, να ξεναγηθούν στους χώρους του ιδρύματος με τη βοήθεια εθελοντών φοιτητών αλλά και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στο τέλος αυτής της συναρπαστικής περιήγησης μαθητές μπορεί να ανακαλύψουν ποια σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης τους ενδιαφέρει ή και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κάποια πολυτεχνική σχολή, αφού μεταξύ άλλων, τα παιδιά επισκέφτηκαν το γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Ιδρύματος, και ενημερώθηκαν για τις θέματα σπουδών και για το σχεδιασμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας

(μαθητές ενημέρωνονται στο γραφείο διασύνδεσης για τις σπουδές στο ΠΚ και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων)

(μαθητές στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος)

Στο χώρο απέναντι από τη βιβλιοθήκη, βρίσκεται και το “εργαστήριο” της ομάδας “Tuc Eco Racing” που αναπτύσσει και μελετά πρότυπα οχήματα πόλης που έχουν ως καύσιμο το υδρογόνο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το όχημα υδρογόνου, που έχουν δημιουργήσει φοιτητές της ομάδας, και το οποίο πλέον χρησιμοποιείται για την μελέτη πάνω σε θέματα αυτόνομης οδήγησης.

Κάθε χρόνο η ομάδα, συμμετέχει στον ετήσιο διαγωνισμό της Shell, έχοντας αποσπάσει συνολικά 6 διακρίσεις – 4 αφορούν στον τομέα της ασφάλειας, μια στον ενεργειακό τομέα και μια στην προτίμηση του κοινού.

Η ομάδα λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, ενώ ήδη έχει στα “σκαριά” ένα καινούριο όχημα που θα συμμετέχει στον καλοκαιρινό διαγωνισμό της Shell. Όπως σημείωσε ο “Νίκος Γκιώνης, υπεύθυνος στο ηλεκτρολογικό τμήμα του οχήματος”, το νέο αυτό αυτοκίνητο,  αποτελεί αρκετά βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου, τόσο στα μηχανολογικά όσο και στα ηλεκτρονικών χαρακτηριστικών ώστε να γίνει βέλτιση χρήση του υδρογόνου, ως καύσιμο, τους υπερπυκνωτές ως στοιχείο αποθήκευσης ενέργειας για να λειτουργεί στη μέγιστη απόδοση ο ηλεκτροκινητήρας.

(ο Νίκος Γκιώνης από την ομάδα TUCER ECO RACING)

(το όχημα Luis χρησιμοποιείται για την μελέτη πάνω στην αυτόνομη οδήγηση)

 

(μαθητές παρακολουθούν διάλεξη του καθηγητή Γ.Σταυρουλάκη για την στατική των γεφυριών)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook