Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκη  παρουσίασε τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά», στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

"Ό,τι είχε να δώσει ο κ. Αρναουτάκης το έχει δώσει. Ποιος πιστεύει ότι όσα δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια θα γίνουν τα επόμενα;" Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του στον νομό Ηρακλείου.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«Η Κρήτη έχει μείνει αβοήθητη παρά τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που έχει. Τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Ήρθαμε για να ταράξουμε τα νερά και για να πάψουν να θεωρούν κάποιοι τους Κρητικούς ως δεδομένου.»

Αναφερόμενος δε στην περιφερειακή αρχή μίλησε για πελατειακές σχέσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα ενώ όπως είπε «Ο κ. Αρναουτάκης κρύφτηκε πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αισθάνεται σίγουρος για το έργο του»


Τον υποψήφιο περιφερειάρχη κρήτης προλόγισαν ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο κ Αυγενάκης επανέλαβε πως για τη Νέα Δημοκρατία, μητέρα όλων των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές όμως εξίσου σημαντικές είναι και οι περιφερειακές εκλογές. Όπως είπε: «Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, διαθέτει και όρεξη και ικανότητες και γνώση ενώ μαζί με τον συνδυασμό του έχει το όραμα για να πάει η Κρήτη Μπροστά.»

Από την πλευρά του ο κ Κεφαλογιάννης επεσήμανε πως ήρθε η ώρα η νέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά να φανούν και να δείξουν πως μπορούν να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ Μαρκογιαννάκη ως σπουδαία και ιδιαίτερα σημαντική για την κρήτη.

Τα βασικότερα σημεία των ομιλιών

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

"Είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα να έχει τόσο κόσμο. Η στασιμότητα που έχουμε  δει στην Κρήτη, ήρθε η ώρα να αλλάξει. Μεγάλη προσπάθεια ξεκίνησε λίγους μήνες πριν και είναι τιμή για εμένα να βλέπω τόσο πολύ κόσμο. Συνεχίζουμε τις παρουσιάσεις που κάνουμε σε όλη τη Κρήτη και αντιλαμβάνομαι ότι ο συνδυασμός μας γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Σημειώστε το! Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών και όλα τα βλέμματα  θα πέσουν πάνω μας.

Έχω γυρίσει όλο το νησί και εχω ενάμισι μήνα μπροστά μου. Συναντώ  την αγωνία για το πού πάει η Κρήτη. Είναι βαθιά η απογοήτευση για το πολιτικό σκηνικό και σε αυτό το περιβάλλον ο συνδυασμός μας έρχεται να φέρει ένα ηχηρό μήνυμα για αυτό που χρειάζεται η χώρα μας. Στόχος μας είναι να προτείνουμε  και να υλοποιήσουμε λύσεις. Να ενδιαφερθούμε για την ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης. Ο συνδυασμός "Η Κρήτη Μπροστά" θα ηγηθεί.

Πρώτη μας προτεραιότητα η αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Είναι δέσμευσή μας οι ασφαλείς δρόμοι. Τελευταίος σοβαρός σχεδιασμός έγινε στις αρχές δεκαετίας του '90, από τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και δυστυχώς έχουν περάσει τόσα χρόνια και το πρόβλημα υπάρχει ακόμα.

Στη συνέχεια προστατεύουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους, αντιμετωπίζουμε τη λειψυδρία, προωθούμε τον τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τα κρητικά προϊόντα και επενδύουμε στην παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Για το νησί μας δεν έχει νόημα να λέμε μεγάλα λόγια, έχει νόημα μόνο να κάνουμε πράξεις και φυσικά να λέμε αλήθειες. Και αυτό έχω μάθει να κάνω κ εγώ. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η Κρήτη έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά έχει μείνει σε στασιμότητα. Ως εδώ! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το νησί μας. Ο νυν Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Ποιος πιστεύει ότι όσα δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια  θα γίνουν τα επόμενα;! Και για αυτό προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τον Σύριζα. Είχαν κ οι δύο σοβαρούς λόγους να συμπορευτούν χέρι χέρι. Είναι καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα για να πρωταγωνιστήσει η Κρήτη. Απαιτεί ανθρώπους με φρέσκα μυαλά, νέες ιδέες και δουλειά. Τέτοιους ανθρώπους έχουμε λοιπόν στον συνδυασμό μας, εκπροσωπούν όλες τις τάξεις. Είναι ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο. Κοινός παρανομαστής όλων μας το μεράκι για την Κρήτη. Η λέξη ανανέωση για εμάς δεν είναι απλά μια λέξη."

Λευτέρης Αυγενάκης

"Στηρίζω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Αλέξανδρο. Είναι ένας νέος, ένας επιστήμονας. Διαθέτει όρεξη, γνώση και διάθεση να κάνει σπουδαίο έργο στην κοινότητα της Κρήτης. Είναι ο  αυριανός Περιφερειάρχης Κρήτης. Με συνδυασμό από νέους, επιτυχημένους επαγγελματίες και επιστήμονες, με όραμα να πάμε την  Κρήτη Μπροστά. Πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια ευκαιρία για τροχιά ανάπτυξης. Οι περιφερειακές εκλογές είναι εξίσου σημαντικές. Για την νέα Δημοκρατία η ανάπτυξη της Περιφερειακής κοινότητας αποτελεί προτεραιότητα. Για αυτό επιλέξαμε για την "Κρήτη Μπροστά" τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Ο Αλέξανδρος έχει εμπειρία και φρεσκάδα και ο συνδυασμός αυτός έχετε όλα τα εχέγγυα για να πετύχετε και να οδηγήσουμε στη Κρήτη σε ανάπτυξη ευημερίας."

Μανώλης Κεφαλογιάννης 

"Ο Αλέξανδρος είναι ένας νέος δυναμικός και σημαντικός άνθρωπος στην Κρήτη."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook