Ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής Μάριος Μαρκόπουλος, συμμετείχε στα 5.000μ του Run Greece στο Ηρακλείο για δεύτερη χρονιά, μετά το 2017.

Το μήνυμα που θέλει να κοινοποίησει ο ίδιος μέσα από τη συμμετοχή του είναι το ακόλουθο:

Τρέχω για να μεταφέρω το μήνυμα της προσφοράς ζωής, μέσα από την Δωρεά Οργάνων. Μια πράξη εθελοντισμού και αλληλεγγύης που είναι σωτήρια για χιλιάδες συνανθρώπους. Όλοι τους παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή και αναμένουν κάθε στιγμή το πολυπόθητο τηλέφωνο που θα τους αναστήσει!

Το μήνυμα που έχω στο πίσω μέρος της μπλούζας μου, θέλω να είναι η αφορμή για να ενημερωθούν όλοι και αν το αποφασίσουν να εγγραφούν δότες ιστών και οργάνων!

Ακόμη, από αυτή την προσπάθεια θέλω να «προκαλέσω» και να «προσκαλέσω» τους συνασθενείς μου να γυμναστούν, μιας και ο αθλητισμός και η ήπια γυμναστική τους βοηθά στην βελτίωση της θεραπείας τους. Έτσι, διατηρούνται σε μια καλή φυσική και σωματική κατάσταση προκειμένου να δεχτούν το πολυπόθητο δώρο της μεταμόσχευσης!

Τέλος, θέλω να υποστηρίξω την ισότιμη μεταχείριση και τον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πως μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουμε ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή.

Επόμενος αγώνας για τον Μάριο είναι στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, την επόμενη Κυριακή 14/4/2019.

Είναι αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στίβου και του bowling, με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, την φετινή χρονιά κατέκτησε 2 χρυσά και 1 χάλκινο στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων.

Ο Μάριος ευχαριστεί θερμά τους Παύλο Κεχαγιά (bowling), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος), που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών και τους υποστηρικτές του.

Στηρίξτε και παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα

Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος
MarioMarkopoulos
Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook