Επίσκεψη του υποψηφιου δημάρχου Χανιων Ευτύχη Δαμιανάκη στη ΔΕΔΙΣΑ

«Καθήκον και δέσμευση της επόμενης Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρήσει και να ενισχύσει την αυτονομία της ΔΕΔΙΣΑ. Σε ό,τι μας αφορά, αυτό αποτελεί απόλυτη δέσμευση. Όσοι απεργάζονται σχέδια απαξίωσης ή ένταξής της σε άλλα σχήματα, που θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση της λειτουργίας και του σημαντικού ρόλου της, θα μας βρουν απέναντί τους την επόμενη μέρα».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στην Κορακιά Ακρωτηρίου μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά».

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ, τον κ. Δαμιανάκη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Επιχείρησης Νίκος Παινεσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Κουτράκης, ο διευθυντής του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης Κώστας Πατεράκης και το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της Επιχείρησης. 

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε, η Διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΔΙΣΑ αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Επιχείρησης, που αποτελεί «πυλώνα περιβαλλοντικής προστασίας και αναπτυξιακής διαδικασίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δαμιανάκης. 

Ο κ. Δαμιανάκης χαρακτήρισε τη ΔΕΔΙΣΑ ως «ένα από τα πιο καλά “παιδιά” του Δήμου Χανίων» και συνεχάρη τη Διοίκηση και όλους τους εργαζόμενους για το πρωτοποριακό -σε όλη την Ελλάδα- έργο που επιτελεί η Επιχείρηση καθώς και για την έγκαιρη «ωρίμανση» συγκεκριμένων έργων και δράσεων προκειμένου να είναι δυνατή η ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Τα παιδιά σου τα προσέχεις και κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει τη ΔΕΔΙΣΑ ως κορωνίδα στις πρωτοβουλίες της. Οι εξαιρετικές υποδομές της, ο τεχνικός της εξοπλισμός, η απόλυτη ευταξία στους χώρους του εργοστασίου, αποτυπώνουν την εικόνα μιας απόλυτα σύγχρονης, εξειδικευμένης επιχειρησιακής μονάδας με τεράστια προοπτική», σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook