Αν θέλουμε να έχουμε αυθεντική σχέση με τη ζώσα πραγματικότητα, το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι ότι το πολιτικό ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές στον Δήμο Ηρακλείου εστιάζεται περισσότερο στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών δεν ασχολείται με τις υπερχειλίζουσες φιλοδοξίες παραγόντων.

Ούτε και με τις προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες τους.

Βιώνοντας την καθημερινότητα οι δημότες, προτάσσουν τα ζητήματα της πόλης. Αντιλαμβάνονται, ακόμη και ενστικτωδώς, ότι είναι συνυφασμένα με την τοπική ανάπτυξη, με την αναζωογόνηση του Ηρακλείου και πρωτίστως με την αναγκαιότητα να παραμείνει στον δρόμο της δημιουργίας.

Εκ πεποιθήσεως και όχι εκ περιστάσεως θιασώτης της κοινωνίας των πολιτών, προσωπικά προσδίδω μεγάλη σημασία στην αυτοδιοίκηση. Τη θεωρώ θεσμικό αντίβαρο της κεντρικής γραφειοκρατικής και αναποτελεσματικής διοίκησης. Διαφορετικά θα αποτελεί προθάλαμο για την εξυπηρέτηση ανομολόγητων πολιτικών επιδιώξεων. Με την αυτοδιοίκηση μπορούμε να οργανώσουμε μια ανθρώπινη πόλη, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μια πόλη που ευχάριστα ζεις, εργάζεσαι, δημιουργείς.

 

Το Ηράκλειο έχει τη δική του ιστορική, κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική αξία. Διαθέτει πλούσιο παρελθόν, αξιόλογο παρόν. Και σίγουρα ελπιδοφόρο μέλλον. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν. Αρκεί να διαθέτουμε συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, να ακολουθούμε σωστή μέθοδο και να στηριζόμαστε σε μια ισχυρή πολιτική ηγεσία.

 

Αναμφίβολα έχουν γίνει πολλά στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Χρειαζόμαστε όμως πολύ περισσότερα. Με τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, μπορούμε να διασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες, προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.

 

Με την αναβάθμιση των υποδομών, με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, με την προσέλκυση επενδύσεων, έχουμε τη δυνατότητα να αναζωογονήσουμε την κοινωνική, οικονομική, επιστημονική, ερευνητική, πνευματική, καλλιτεχνική και αθλητική δραστηριότητα, καθιστώντας την πόλη μας πόλο έλξης και τόπο προορισμού.

 

Το Ηράκλειο, αναμφισβήτητα είναι η πρωτεύουσα δύναμη της Κρήτης. Αλλά και στρατηγικής σημασίας για τη ΝΑ Μεσόγειο. Πρωταγωνιστής της είναι ένας και μοναδικός: ο δημότης που θέλει να ζει σε μια σύγχρονη πόλη.

 

Η πολιτεία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού απέδειξε ότι η απεξάρτηση του δήμου από τις ζημιογόνες παθογένειες έδωσε στην πόλη ανάσα. Επέτρεψε να φυσήξει καθαρός, αναζωογονητικός άνεμος. Προσέδωσε την απαιτούμενη αυθυπαρξία και αυτονομία. Δημιούργησε τις συνθήκες για δημοκρατική λειτουργία και διαφάνεια. 

Η παρουσία του στο τιμόνι του δήμου αποτελεί μεγάλη τομή στη συνέχεια του Ηρακλείου. Το ήθος του, οι αρχές και οι αξίες του, η δημοκρατικότητα και οι ανοιχτοί του ορίζοντες, με έπεισαν ότι στην επικείμενη μάχη οφείλω και εγώ να είμαι δίπλα του. Ο Βασίλης Λαμπρινός ενσαρκώνει την ανάγκη η πόλη μας να πάει μπροστά, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της παλινδρόμησης και της επιστροφής σε πρακτικές του παρελθόντος.

 

Ο απεγκλωβισμός του Δήμου Ηρακλείου από τη μέγγενη μικρόπνοων, ακόμη και απαίδευτων πολιτικών συνέβαλε αποφασιστικά στην επιλογή μου να στρατευθώ στη μάχη των εκλογών της αυτοδιοίκησης.

 

Πιστεύω ακράδαντα πως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μπορούμε να δημιουργήσουμε το σύγχρονο Ηράκλειο. Ένα έργο όλων των παραγωγικών, δημιουργικών, δημοκρατικών, μεταρρυθμιστικών και εκσυγχρονιστικών δυνάμεων.

 

Το Ηράκλειο έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει παραγωγικό, αναπτυξιακό, επιχειρηματικό, ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο της Κρήτης. Επενδύοντας στην αξία της πόλης μας, ‘κόβουμε δρόμο’, όπως θα έλεγε και ο ποιητής, επιταχύνοντας τις προσπάθειές μας να την καταστήσουμε αυθύπαρκτη δημοτική, πολιτική και αναπτυξιακή υποδομή.

 

 

* Επιχειρηματίας

  Γεωπόνος BSc , Αγροοικονομολόγος MSc Marketing&Communication,MBA 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook