Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου και της ΟΕΑ συνέλαβαν στο Ηράκλειο τον έναν εκ των δύο δραστών που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο που συνέβη  στις Λίμνες.

Ο νεαρός έχει καταγωγή από τον Προφήτη Ηλία.

Το περιστατικό

Η διαφορά τεσσάρων κτηνοτρόφων οδήγησε σε αστυνομική καταδίωξη και πυροβολισμό χθες το πρωί στις Λίμνες, προκαλώντας ερωτηματικά για το ασυνήθιστο περιστατικό. Όλα ξεκίνησαν με τη λογομαχία τεσσάρων κτηνοτρόφων στην περιοχή της Κριτσάς. Χωρισμένοι στα δύο οι κτηνοτρόφοι άρχισαν για μια ακόμα φορά την αδιέξοδη κουβέντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν αρκετές διαφορές το τελευταίο χρονικό διάστημα με επίκεντρο την κτηματική κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή. Λόγο στο λόγο η κατάσταση εκτραχύνθηκε, υπήρξε χειροδικία και ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν στο αγροτικό τους όχημα κι έφυγαν στους χωματόδρομους των Λιμνών. Η καταδίωξη ήταν δύσκολη και σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής που βρίσκεται βόρεια του χωριού και πάνω από τον ΒΟΑΚ, κάποιος πυροβόλησε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε σαφής εικόνα από που προήλθε ο πυροβολισμός, ωστόσο προκάλεσε έντονο προβληματισμό, διότι είναι εντελώς ασύμβατο γεγονός με τα τοπικά ήθη και έθιμα, αλλά και δεν έχει καταγραφεί αντίστοιχο φαινόμενο. Οι δράστες χάθηκαν στα πυκνά λιόφυτα της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook