Η επίσκεψη του επικεφαλής και υποψηφίων της Δημοτικής Κίνησης “Χανιά – Κοιτάμε μπροστά” στην υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων

«Στις μεσοπρόθεσμες στοχεύσεις μας είναι η συστέγαση, δίπλα στον Δήμαρχο, στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Δόμησης, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού. Η δυνατότητα άμεσης και άριστης συνεργασίας αυτών των τεσσάρων Υπηρεσιών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για αποτελεσματικότερη, πληρέστερη και παραγωγικότερη απόδοση των ίδιων των Υπηρεσιών, αλλά και συνολικά της Δημοτικής Αρχής».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία), στη Σούδα, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά».

Στα γραφεία της Υπηρεσίας Δόμησης, τον κ. Δαμιανάκη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους υποδέχθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα της Υπηρεσίας Δόμησης Γιώργος Πουλιδάκης και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αλέκα Λακιωτάκη.

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε με τα στελέχη της Υπηρεσίας, ο κ. Δαμιανάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Δόμησης, σημαντικότερο από τα οποία είναι η υποστελέχωση. 

Με δεδομένο τον αυξημένο φόρτο εργασίας, καθώς η συγκεκριμένη Υπηρεσία εξυπηρετεί ανάγκες και των υπολοίπων Δήμων, ο κ. Δαμιανάκης σημείωσε ότι εάν είναι εφικτή η πρόσληψη του αναγκαίου επιστημονικού προσωπικού, τότε το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί με απόλυτη προτεραιότητα. 

Έως ότου συμβεί αυτό, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, υπάρχουν δύο τρόποι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης, που θα εξεταστούν σοβαρά: ο πρώτος είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Χανίων για την υλοποίηση προγράμματος απασχόλησης μηχανικών και ο δεύτερος είναι η υπογραφή συμβάσεων έργου, μεταξύ του Δήμου και ιδιωτών μηχανικών προκειμένου να βοηθήσουν το έργο της Υπηρεσίας Δόμησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook