Ορκίστηκε ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χερσονήσου η Ζαχαρένια Δρόσου Καμηλάκη στη θέση του Γιώργου Χαλκιαδάκη που παραιτήθηκε.

Η Ρένια Δρόσου Καμηλάκη υπήρξε η πρώτη σε ψήφους υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δ. Χερσονήσου με τον συνδυασμό «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον». 

Στις επικείμενες εκλογές στο Δ. Χερσονήσου έχει ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Ζαχαρένιας (Ρένια) Δρόσου, για τη θέση της δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Χερσονήσου με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί νέα πορεία» του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη.

Η Ρένια Δρόσου Καμηλάκη είναι αριστούχος πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Μεταπτυχιακών σπουδών στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και έχει εξειδικευθεί σε θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαθέτει εμπειρία είκοσι ετών στο σχεδιασμό, σύνταξη, υποβολή, παρακολούθηση, υλοποίηση και διαχείριση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διακρατικών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων από θέση ευθύνης, είτε σαν Τμηματάρχης είτε σαν Διευθύντρια στον πρώην Δήμο Αλικαρνασσού και στον Δήμο Ηρακλείου. 

Στην υλοποίηση προγραμμάτων υπό την ευθύνη της, ο Δήμος Ηρακλείου έχει κερδίσει διεθνή βραβεία όπως το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο το 2013 για την Προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DOSTA!-CONGRESS  PRIZE FOR MUNICIPALITIES) και πρόσφατα, μέσα στο 2019, από την UNESCO για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “FitforAll”, στο πλαίσιο καλών πρακτικών στο δίκτυο «Πόλεις που Μαθαίνουν». 

Είναι Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών «Ίριδα» Δήμου Χερσονήσου από το 2011 με πληθώρα δράσεων πολιτισμού, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης και υποστήριξης των γυναικών και της οικογένειας. Από το 2013 εκλέγεται συνεχώς από τους συναδέλφους της είτε ως τακτικό είτε ως αναπληρωματικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου ενώ το 2018 εκλέχθηκε ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου. 

Από το 2011 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου καθώς επίσης και Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου. Από το 2011 συμμετέχει και στη Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χερσονήσου. Έχει διοργανώσει πολλές Ημερίδες και Συνέδρια και έχει συμμετάσχει επίσης ως Εισηγήτρια σε άλλα.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook