Οι τέσσερις κατηγορίες στις οποίες έλαβε Silver awards

Επιτυχημένες ιστορίες τουρισμού, ξεδιπλώθηκαν, έγιναν γνωστές και βραβεύτηκαν στον φετινό θεσμό των "Tourism Awards", τελετή που διοργανώθηκε , στο "Θέατρον" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα (9/4) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της πρωτοβουλίας «Marketing Greece» και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με στόχο να  αναδειχθούν και να επιβραβεύθουν οι κορυφαίες πρακτικές και οι πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων ή φορέων του τουρισμού στη χώρα μας.

Στην παραπάνω διοργάνωση, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, απέσπασε τέσσερα βραβεία  Silver awards στις παρακάτω κατηγορίες :

- «Gastronomy» – Γαστρονομικού τουρισμού για τη «Γιορτή Τουρισμού»

– «Specialty Travel» για όλες τις δράσεις Αθλητικού τουρισμού που έλαβαν χώρα, ανά έτος, στον Δήμο Αγίου Νικολάου,

–  «Destinations – Tourist Attractions» για τα διαφημιστικά/ προωθητικά τουριστικά έντυπα (Destination guides) του Δήμου Αγίου Νικολάου,

–  «Destinations – Tourist Attractions» για την πολιτιστική εκδήλωση «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα».


Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: "Γίνεται οργανωμένη και συστηματική δουλειά"

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στην φετινή διοργάνωση αλλά και στις διακρίσεις που απέσπασε ο Δήμος, δήλωσε ότι οι βραβεύσεις στο συγκεκριμένο θεσμό καλύπτουν ένα πολυδιάστατο φάσμα και αγγίζουν όλες τις εκφάνσεις της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε : "Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έχοντας δημιουργήσει όλες εκείνες τις δράσεις και το υλικό που μπορεί να προβάλλει και να συμβάλλει εν πολλοίς στο τουριστικό γίγνεσθαι, με τα τέσσερα βραβεία που απέσπασε στην διοργάνωση των Tourism Awards, ασφαλώς και αποτελεί παράδειγμα και για άλλους δήμους ανα την Ελλάδα, προκειμένου ν΄ακολουθήσουν παρόμοιες πρακτικές, ιδαίτερα στο ευαίσθητο κομμάτι του τουρισμού, στο οποίο, ο ίδιος όπως είναι γνωστό, έχει την κύρια ευθύνη.

Το κρίσιμο μέγεθος στο κομμάτι του τουρισμού - επεσήμανε - δεν είναι η ύπαρξη αντιδημάρχου τουρισμού, αλλά η ύπαρξη ειδικού συμβούλου και η διαρκής ενασχόληση όλων των εμπλεκομένων φορέων, με οργάνωση, σπουδή και διαρκή δράση, ώστε συντονισμένα, να υπάρξουν αποτελέσματα προς όφελος κυρίως της τοπικής κοινωνίας.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χάρης Αλεξάκης: Προάγουμε την εξωστρέφεια του τόπου!

Όπως έγινε γνωστό, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, στην παραπάνω διοργάνωση, εκπροσώπησαν οι κ.κ. Χάρης Αλεξάκης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Γιάννης Τσαγκαράκης ειδικός σύμβουλος του δήμου σε θέματα τουρισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξάκης, μεταξύ άλλων αναφερόμενος στις επαναλαμβανόμενες βραβεύσεις του δήμου, τόνισε την στόχευση της παρούσας δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού στις δράσεις εκείνες που προάγουν την προβολή και την εξωτρέφεια του τόπου.

Μια διαδικασία, που όπως ο ίδιος είπε, φάνηκε ν αποδίδει ΄"καρπούς" αλλά και ν΄αναγνωρίζεται από τους επαγγελματίες του τουρισμού ευρύτερα.

Η φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη, περιελάμβανε μια ιδιαίτερα απαιτητική επιτροπή που έθεσε αυστηρά κριτήρια επιλογής. Κατά συνέπεια η βράβευση του Δήμου, θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός, δεδομένου, ότι καταδεικνύει περίτρανα ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα, που επενδύει στον πολιτισμό για την ανάδειξη του τουρισμού και των δράσεων που τον συνοδεύουν.

Στην 6η τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού τίμησαν τον ιδρυτή της Aegean Airlines Θεόδωρο Βασιλάκη για την ανυπέρβλητή του προσφορά στον κλάδο και ανέδειξαν πρωτοβουλίες μεγάλων και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται αντίστοιχα για την αριστεία, την καινοτομία και την τόλμη τους.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook