Για πολλοστή φορά ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο να εμμένει στην εφαρμογή μιας ληστρικής πολιτικής, φόρων και τελών, ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός μιλώντας από το Βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, ζητούσε από τους Γερμανούς βιομηχάνους να επενδύσουν στη χώρα μας», δήλωσε όπως δημοσιεύει το newsbeast.gr ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Πώς θα επενδύσουν όμως οι ξένοι στη χώρα μας, όταν η φορολογία μας ξεπερνάει το 45% και δεν υπάρχει ούτε μία δράση για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Όσο για τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τη δήθεν αναγκαστική λύση της αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών, το ΕΒΕΑ θα του ξαναθυμίσει ότι:

• Τα 400 – 500 εκατ. ευρώ που αναμένει να εισπράξει το 2011 η κυβέρνηση από τον κεφαλικό φόρο στα εισοδήματα, ισοδυναμούν με το μισό από το έλλειμμα που αναμένεται να εμφανίσει φέτος ο ΟΣΕ. Τα 300 εκατ. από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, ισοδυναμούν με το έλλειμμα της ΕΘΕΛ. Και τα έσοδα από την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης ισοδυναμούν με τα ελλείμματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΗΛΠΑΠ.

• Η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη και νέες επενδύσεις, τη στιγμή που φορολογεί τις επιχειρήσεις τέσσερις φορές υψηλότερα σε σύγκριση με γειτονικές χώρες. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα επιλέξει τη χώρα μας κάτω από τέτοιες συνθήκες», τόνισε ο κ. Μίχαλος.