Τεράστιες οι ζημιές στο δίκτυο του ΟΤΕ από τη σφοδρή κακοκαιρία – Μέχρι στιγμής αντικαταστάθηκαν 10 χιλιόμετρα καλωδίων και 3 χιλιόμετρα οπτικών ινών – Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αποκατάστασης του δικτύου του ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε στο σημείο της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη ποταμού στον Αλικιανό.

Με την κατάρρευση της γέφυρας κόπηκε το δίκτυο της οπτικής ίνας που περνούσε από το σημείο, το οποίο εξυπηρετούσε μεγάλο μέρος του νομού Χανίων.

Τεχνικοί του ΟΤΕ χρειάστηκε να περάσουν οπτική ίνα με drone, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο προσωρινή λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας των κατοίκων.

Στο σημείο της γέφυρας του Κερίτη βρέθηκε σήμερα και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ ο οποίος ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου όχι μόνο στο σημείο της γέφυρας του Κερίτη αλλά και σε όλες τις περιοχές που υπήρξαν προβλήματα και ζημιές λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως είπε ο κ. Τσαμάζ η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε σε αρκετές περιπτώσεις το 80% του δικτύου του ΟΤΕ, όμως χάρις στην κινητοποίηση των τεχνικών του ομίλου, που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας, των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και της περιορισμένης προσβασιμότητας σε πολλές περιοχές, το έργο της αποκατάστασης έχει ολοκληρωθεί σε αρκετά σημεία και συνεχίζεται και στα υπόλοιπα με εντατικούς ρυθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη και κυρίως τον νομό Χανίων προκάλεσε εκτεταμμένες και ανυπολόγιστες ζημιές στο δίκτυο του ΟΤΕ. Το δίκτυο των οπτικών ινών κόπηκε σε 7 διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και internet στις περιοχές της Παλαιόχωρας, των Τοπολίων, των Καλουδιανών, της Κισάμου, του Ροδοβανίου, του Βλάτους, του Πλατάνου και της Καντάνου του νομού Χανίων καθώς και στις περιοχές της Επισκοπής, του Πανόρμου, του Μπαλί, του Χουμερίου, και της Πηγής στον νομό Ρεθύμνου. 

Επιπλέον, από τα 150 σημεία που λειτουργούν στο δίκτυο των αγροτικών περιοχών του νομού Χανίων, τα 120 είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω των διακοπών στο δίκτυο οπτικών ινών σε άλλα 14 διαφορετικά σημεία. Συνολικά, χρειάστηκε να αντικατασταθόυν 10 χιλιόμετρα καλωδίων και 3 χιλιόμετρα οπτικών ινών και να τοποθετηθούν 150 νέοι στύλοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook