Τι καταγγέλλει επιχειρηματίας της περιοχής – Μηχανήματα κάηκαν και οι άνθρωποι χάνουν καθημερινά χρήματα γιατί δε μπορούν να δουλέψουν 

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται αρκετά καταστήματα στην οδό Δασκαλογιάννη, μετά από βλάβη της ΔΕΔΔΗΕ, η οποία όπως φαίνεται τους κόστισε ακριβά.

Όπως κατήγγειλε στο flashnews.gr, ιδιοκτήτης ταχυφαγείου της περιοχής, όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 5 Απριλίου, το απόγευμα, όταν και προέκυψε βλάβη στο δίκτυο στην περιοχή. «Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ήρθαν και προσπάθησαν για αρκετή ώρα να διορθώσουν τη βλάβη, ωστόσο έφτιαξαν τις δύο φάσεις και άφησαν τη μία καμένη, οπότε ναι μεν τα σπίτια είχαν τροφοδοτηθεί ξανά με ρεύμα, αλλά όσες επιχειρήσεις είχαν τριφασικό ρεύμα δεν μπορούσαν να δουλέψουν. Η βλάβη δεν διορθώθηκε, απλά μπαλώθηκε με αποτέλεσμα να καούν μηχανήματα, ένα ψυγείο, κάποιες ηλεκτρικές συσκευές και μία τουρμπίνα, της οποία η αξία ανέρχεται στα 1.400 ευρώ», τόνισε ο καταγγέλλων. 

Ο επιχειρηματίας, ανέφερε επίσης, ότι όταν επικοινώνησε με τη ΔΕΔΔΗΕ, η απάντηση που έλαβε αναφορικά με το θέμα που ταλανίζει την περιοχή, είναι ότι θα πρέπει να έρθει στα Χανιά, το βανάκι της υπηρεσίας, ώστε να ανιχνεύσει σε ποιο σημείο στα υπόγεια καλώδια υπάρχει βλάβη.

Ωστόσο, με έκπληξη τον ενημέρωσαν ότι όλη την Κρήτη την εξυπηρετεί ένα βανάκι και ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη, ενώ έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα που κάποιοι καταστηματάρχες δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ο ίδιος μετά το θέμα που δημιουργήθηκε αναγκάστηκε να δωρίσει σε άλλες επιχειρήσεις τρόφιμα που είχε στα ψυγεία, καθώς δεν μπορούσε να τα συντηρήσει αφού δε λειτουργούσαν μετά τη βλάβη. 

(photo 1: τα φώτα στην πινακίδα ανάβουν, αλλά στο ψυγείο που βρίσκεται στο βάθος δεν υπάρχει ρεύμα)

(photo 2: το ψυγείο μπροστά δεν τροφοδοτείται με ρεύμα, ενώ το ψυγείο στο βάθος τροφοδοτείται κανονικά)

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ρεύμα, ωστόσο κάποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να δουλέψουν και κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι η βλάβη θα επιδιορθωθεί άμεσα. Αυτή είναι η κατάσταση στην περιοχή… Οι μισές συσκευές δουλέυουν, οι άλλες μισές όχι.

Είναι απορίας άξιον, πώς θα ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις εστίασης που δουλεύουν εποχιακά, πώς θα λειτουργήσουν και ποιος θα τους αποζημιώσει τόσο για τα μηχανήματα που κάηκαν όσο και για τα χρήματα που χάνουν, αφού αδυνατούν να εργαστούν, ενώ τα έξοδα τρέχουν. Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, “έχει 7 άτομα στο ΙΚΑ, πληρώνωντας κανονικά τα ένσημά τους αυτό το διάστημα, με κλειστό μαγαζί”…

                              (photo 3: Ο πίνακας δείχνει ότι δουλεύει κανονικά η τριφασική τάση, αλλά στην πραγματικότητα το πρόβλημα εξακολουθεί και υπάρχει)

                        (photo 4: Καμμένο inverter, του αεραγωγού, εξαιτίας της έλλειψης μιας φάσης του ρέυματος)

Οι επαγγελματίες της περιοχής, είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε μέσο για να βρουν το δίκιο τους, καθώς όπως λένε, πληρώνουν κανονικά το ρεύμα και τους φόρους και δεν λαμβάνουν υπηρεσίες που δικαιωματικά τους ανήκουν. Ανησυχούν μάλιστα για το επερχόμενο καλοκαίρι, καθώς τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην πόλη των Χανίων, είναι πάρα πολλά, ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook