Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την επικίνδυνη στενωπό στον Αποσελέμη, στο τμήμα Γούβες – Χερσόνησος.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, τόνισε ότι: «Στο τμήμα Χερσόνησος-Γούβες που ολοκληρώνεται πριν τον Αποσελέμη, δημιουργείται από λάθος της μελέτης μια επικίνδυνη στενωπός  λόγω δύο τοιχίων, δεξιά και αριστερά, τα οποία είχαν κατασκευαστεί πρόχειρα και φυσικά χωρίς μελέτη, προκειμένου να συγκρατήσουν τα πρανή, τα οποία είχαν καταρρεύσει σε προηγούμενο χρόνο. Πρόκειται δηλαδή για δύο προσωρινές κατασκευές, που μονιμοποιούνται, με αποτέλεσμα τώρα από δύο λωρίδες κυκλοφορίας με ΛΕΑ, στο συγκεκριμένο τμήμα να είναι δύο λωρίδες μόνο, χωρίς ΛΕΑ και μάλιστα, το πλάτος των λωρίδων να είναι μικρότερο.

Έχουμε δηλαδή μια στενωπό, η οποία θα προκαλέσει ατυχήματα  και πιθανόν θύματα» και ζήτησε από τον κ.Σπίρτζη  να δεσμευτεί για να ερευνηθεί τώρα το θέμα που είναι ακόμα στην κατασκευή, προκειμένου να αφαιρεθούν αυτά τα δύο πρόχειρα παράνομα τοιχία, να γίνει σωστά η στήριξη των πρανών και να διατηρηθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου και σε αυτό το σημείο. 

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κεγκέρογλου επέμεινε στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, αφού πρόκειται για μία αβλεψία της μελέτης που μπορεί με χαμηλό κόστος να επιλυθεί. 

Ο Υπουργός από την πλευρά του, αφού έριξε τις ευθύνες στον ΟΑΚ, αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να εξεταστεί με ακρίβεια το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, προκειμένου να εντοπιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος και εφόσον χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποκτήσει αυτό το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου και λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η  άποψη του κ.Σπίρτζη είναι ότι δεν είναι σωστό όλα τα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων ή τα τεχνικά έργα που γίνονται στους αυτοκινητόδρομους να έχουν ΛΕΑ αλλά δεν είπε τίποτα για την μείωση του πλάτους των λωρίδων στο συγκεκριμένο τμήμα..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook