Όλη η δραστηριότητα του συνδυασμού για τον Δήμο Χανίων το τριήμερο 9, 10 και 11 Απριλίου

Τρίτη 9 Απριλίου

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων. Από την συζήτηση μαζί τους, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και ο Δήμος Χανίων όλα αυτά τα χρόνια. Πρόβλημα που διογκώνεται, καθώς πολλοί εργαζόμενοι του δήμου είναι συμβασιούχοι λίγων μηνών. Ο Νίκος Βουρλάκης έκανε λόγο για την απαίτηση προσλήψεων μόνιμου στελεχικού δυναμικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, με επαρκή χρηματοδότηση, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

Κλιμάκιο παρευρέθει και στην συνέλευση της πρωτοβουλίας κατοίκων Παχιανών, στην οποία έγινε συζήτηση για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες, όπως κατήγγειλαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ίδιοι οι κάτοικοι, βρίσκονται δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, ένα κέντρο νευροπαθών, το ίδρυμα Αγ. Νεκταρίου  και γενικά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το κλιμάκιο έκανε περιοδεία σε καφενεία της Νέας Χώρας, συζητώντας με τους κατοίκους  της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Τετάρτη 10 Απριλίου

Περιοδεία κλιμακίου στην έδρα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων και στις υπηρεσίες του Δικαστηρίου. Από την συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν βασικά προβλήματα, όπως η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη χώρων και υποδομών για την στέγαση των υπηρεσιών. Ο Νίκος Βουρλάκης τους έκανε σαφές, πως οι ίδιοι, πλάι και στους υπολοίπους εργαζόμενους του νομού, μπορούν και πρέπει να παλέψουν για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους.

Πέμπτη 11 Απριλίου

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησε περιοδεία σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών στο κέντρο των Χανίων. Από την συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά στον κλάδο, όπως το κλείσιμο υποκαταστημάτων, οι απολύσεις και οι «εθελούσιες έξοδοι», οι αποσχίσεις τμημάτων είναι πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Το προσωπικό στις τράπεζες δεν επαρκεί ώστε να εξυπηρετήσει το κοινό, που ταλαιπωρείται σε ατελείωτες ουρές. Την ίδια στιγμή που οι τραπεζικοί όμιλοι βγάζουν τεράστια κέρδη, υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθούς των 500 ευρώ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων. Για το γεγονός ότι, παρά τις επιμέρους διαχειριστικές διαφορές τους και ανεξάρτητα αν ντύνονται με το μανδύα του «ακομμάτιστου», υπηρετούν και στη Βουλή, και στους Δήμους και τις Περιφέρειες, την πολιτική που ωφελεί το κεφάλαιο και συνθλίβει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Τέλος, ο Νίκος Βουρλάκης τόνισε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης, σε όλες τις κάλπες συνολικά να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού, ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook