Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων γνωριμίας με τους φορείς και τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε σήμερα το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Κρήτης.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους Προέδρους κ. Καλλέργο Βουλγαράκη και κ. Μανώλη Χαχλιούτη αντίστοιχα. 

Συζήτησαν εν γένει το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και το κακό οδικό δίκτυο που ταλαιπωρεί την ομαλή κίνηση επιβατών και δυσχεραίνει το έργο των οδηγών των λεωφορείων, δημιουργώντας τεράστιες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. Επιπλέον σχολίασαν το θέμα της υπερφορολόγησης που ταλανίζει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

«Οι αστικές και υπεραστικές μεταφορές στο νησί βελτιώνουν τις καθημερινές μεταφορές ντόπιων και ξένων επισκεπτών, ενισχύουν την εξωστρέφεια του νησιού και συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουρισμού. Συγχαίρω τους Προέδρους και τους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ που με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα εκτελούν το μεταφορικό τους έργο και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Κρητικών», σχολίασε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης μετέβη στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ηρακλείου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Δελάκη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Α.Η. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η αποκατάσταση των Ενετικών τειχών της πόλης και η παράλληλη εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, που το τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. 

«Οι εργασίες αποκατάστασης των τειχών πρέπει φυσικά να προχωρήσουν, χωρίς όμως να ανασταλεί ή να περιοριστεί η δραστηριότητα ενός ξεχωριστού και ιστορικού φορέα αθλητισμού για την πόλη, ενός φορέα που σχεδόν έναν αιώνα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κρητικό αθλητισμό. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή συνύπαρξης των ιστορικών Ενετικών Τειχών και του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Ηρακλείου», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook