Πάναπλες και νόστιμες μπουκίτσες σοκολάτας για να γλυκάνουν της Σαρακοστή οι νηστεύοντες

Yλικά

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
300 γρ. ξηροί καρποί ανάλατοι (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκι Αιγίνης)
λίγη κανέλα
 
Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί αρωματίζοντας με την κανέλα και αφού λιώσει, την ανακατεύετε για 5' περίπου, εκτός φωτιάς, έτσι ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.

Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς στη σοκολάτα και ανακατεύετε προσεκτικά.

Στρώνετε σε λεία επιφάνεια λαδόκολλα, με ένα κουτάλι παίρνετε μικρή ποσότητας του μείγματος και την ακουμπάτε στη λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά ακανόνιστου σχήματος σοκολατάκια («βραχάκια»). Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.

Tip. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα βραχάκια και με τα αγαπημένα σας δημητριακά ή ξηρά φρούτα ψιλοκομμένα.

Πηγή: newpost.gr