Μετά την κατάκτηση απο την Κρήτη της 4ης θέσης ως καλύτερου προορισμού παγκοσμίως ήρθε και η πρωτιά για την Ελλάδα

Για ακόμη μία χρονιά η διεθνούς φήμης τουριστική πλατφόρμα TripAdvisor ανέδειξε τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου στα ετήσια βραβεία των χρηστών της Travelers Choice Awards για το 2019, με την τελική κατάταξη να δημοσιεύεται μετά από ψηφοφορία των χρηστών της.

Μετά από την ανάδειξη της Κρήτης ανάμεσα στους 25 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως –κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση της λίστας–, σειρά έχουν και οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα, οι οποίοι ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν την ταξιδιωτική πλατφόρμα.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε η Κρήτη, η οποία για ακόμη μία χρονιά μάγεψε με τα θέλγητρά της τους ταξιδιώτες που την επισκέφτηκαν. 

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή στο Trip Advisor

«Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος.»

Δεύτερη ακολουθεί η γοητευτική Σαντορίνη, με τις εντυπωσιακές τοποθεσίες και την εκπληκτική της θέα να κάνουν τους πάντες να μην μπορούν να της αντισταθούν.

Στην τρίτη θέση συναντάται η Ρόδος, το Νησί των Ιπποτών με την μυστηριακή Μεσαιωνική Πόλη και τις αμέτρητες επιλογές σε παραλίες και στην τέταρτη η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων με τα υπέροχα κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, τα εντυπωσιακά παλάτια, τα επιβλητικά κτήρια και τα γραφικά καντούνια.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την κοσμοπολίτικη Μύκονο, έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς με την φήμη της να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου.

Η Αθήνα συναντάται στην έκτη θέση, με την Ζάκυνθο να την ακολουθεί στην έβδομη και την Κεφαλονιά στην όγδοη. Μία θέση πριν την τελευταία θέση φιγουράρει η Κως, ενώ η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Νάξο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook