Μετά τις επιτυχείς παραστάσεις στο Ηράκλειο, η "Σταματία" φιλοξενείται στα Χανιά, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 21:00.

Με τεράστια επιτυχία, συνεχίζονται οι παραστάσεις, για τη “Σταματία, το γένος Αργυροπούλου”, του Κώστα Σωτηρίου, με συνεχόμενα Sold out, σε ένα κατάμεστο Θέατρο ΚΑΤΩ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό του Ηρακλείου. Η ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI, θα βρίσκονται το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 21:00, στα Χανιά και στο φιλόξενο YouCA, με τη “Σταματία”, ξετυλίγοντας ένα ανάλαφρο ταξίδι στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά και μία επί της ουσίας αφήγηση της πολύπαθης σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τις γρίλιες ενός παραθύρου.

Η Σταματία γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπάλληλου και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού, μονολογεί αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Είναι μια γυναίκα προσκολλημένη στο τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, που διατηρεί ακέραιες τις αρχές που έλαβε από τους γονείς της, και αντιμετωπίζει τους πάντες καλοπροαίρετα, αρνούμενη πεισματικά να σκεφτεί οτιδήποτε κακό.

Ο Κώστας Σωτηρίου φλερτάρει με την παρωδία, αλλά αντί για έναν επιδερμικά κωμικό τύπο, μας παραδίδει έναν κανονικότατο χαρακτήρα: μια ηρωίδα γλαφυρή και παράδοξα συμπαθή μέσα στην ιστορική, πολιτική, κοινωνική και οντολογική αφασία της. Μία περίεργη καρικατούρα συντηρητικής υφής που ασθμαίνει χαρούμενα μέσα στα στερεότυπα της όχι και τόσο «παλιάς» Ελλάδας*Η Σταματία ανέβηκε το 2014 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου όπου ο χειμαρρώδης μονόλογος του Κώστα Σωτηρίου γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Κείμενο: Κώστας Σωτηρίου

Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη

Σταματία: Νικολέτα Δάφνου

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης

Επιμέλεια μουσικης- ήχου: Στέλλα Κουφάκη, Σοφία Δερμιτζάκη
Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Αφίσα: Λίλα Δάφνου- metrographics

 

YouCA: Καραϊσκάκη 76

Ώρα έναρξης: 21:00

Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 2908 433, 694 6632 733

Εισιτήριο: 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ, Δευτέρα –Παρασκευή στο YouCA 18:00- 21:00

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook