“Επίσκεψη κλιμακίου μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Πλατανιά υπό τον κ. Μανώλη Ντουντουλάκη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη”

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ζημιές των πρόσφατων θεομηνιών που έπληξαν τον Δήμο Πλατανιά και στην πορεία των αποκαταστάσεων αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας Χανίων. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το κλιμάκιο για τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις- αποκαταστάσεις των ζημιών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για τις επόμενες εργολαβίες που προετοιμάζονται, προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητα των επαρχιακών δρόμων. Ο κ. Ντουντουλάκης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για να επιτευχθεί η τάχιστη αποκατάσταση των ζημιών, σε όφελος του Δημότη.

Αναλυτικότερα, η Αντιπεριφέρεια επισκεύασε άμεσα τις γέφυρες στο Συρίλικαι στις Βουκολιές, ενώ τα έργα προχωρούν καιστη γέφυρα του Πλατανιά, ώστε σύντομα να αποσυρθεί η στρατιωτική γέφυρα Baileyκαι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της Παλιάς Εθνικής Οδού.Επίσης, άμεσες αποκαταστάσεις έγιναν και συνεχίζονται να λαμβάνουν χώρα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο:Φουρνές-Μεσκλά, Φυυρνές-Λάκκοι-Ομαλός, Σκινές-Σέμπρωνας, Χλιαρό-Καράνου,Πατελάρι-Κουφός,Ντερές-Ν.Ρούματα,Ταυρωνίτης-Βουκολιές-Κακόπετρο,Κολυμπάρι- Δελιανά-Γλώσσα κτλ.

Για τη γέφυρα του Αλικιανούγίνονται οι σχετικές εργασίες, ώστε να τοποθετηθεί προσωρινή γέφυρα Bailey μέχρι την κατασκευή κανονικής γέφυρας.

Όσον αφορά την κατανομή των πιστώσεων, υπάρχουν εγκρίσεις γιατα κάτωθι οδικά δίκτυα:
1. Χλιαρό – Λαγγός – Ν. Ρούματα και συνδεόμενοι δρόμοι.
2. Ν. Ρούματα – Σέμπρωνας – Πρασσές και συνδεόμενοι δρόμοι.
3.Μάλεμε– Ντερές – Ν. Ρούματα και συνδεόμενοι δρόμοι.
4.Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλόςκαι συνδεόμενοι δρόμοι.
5. Αλικιανός – Φουρνές – Μεσκλά και συνδεόμενοι δρόμοι.
6. Παλιά Εθνική Οδός:Νέος ασφαλτοτάπητας από τον Σταλό έως τον Πλατανιά.

Το σύνολο του προϋπολογισμού για τα προαναφερθέντα έργα ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ και επιπροσθέτως, ο κ. Αντιπεριφερειάρχηςτόνισε ότι πρέπει να διατεθούν και νέες πιστώσεις για την πλήρη αποκατάσταση όλων των οδικών αρτηριών και όλου του επαρχιακού δικτύου.

Για την οριοθέτηση της κοίτης του Κερίτη θα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες, αλλά για τη συνολική οριοθέτηση και την προστασία των παρόχθιων περιοχών πρέπει να χρηματοδοτηθούν τα έργα από τις Δημόσιες Επενδύσεις.Για τον ποταμό Ταυρωνίτη υπάρχει μελέτη οριοθέτησης και υπάρχει χρηματοδότηση για παρόχθια έργα προστασίας από το πρόγραμμα Φιλόδημος της Περιφέρειας.

Ο κ. Μανώλης Ντουντουλάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Βουλγαράκη για τη λεπτομερή ενημέρωση επεσήμανε ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης είναι μονόδρομος, ειδικά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποίαβιώνει ο τόπος μας, ώστε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους Δήμος και Αντιπεριφέρεια να αποκαταστήσουν γρήγορα όλες τις υποδομές και να επαναφέρουν την κανονικότητα στους Δημότες. Η αμεσότητα στους χειρισμούς και ο συντονισμός είναι το ζητούμενο, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να επιλυθούν τα προβλήματα του Δήμου Πλατανιά με τον βέλτιστο τρόπο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook