Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με θέμα Η Αρχαιολογία στην Οθόνη, η οποία διοργανώνεται πανελλαδικά από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις 15 έως και τις 21 Απριλίου 2019.

Από τις ιστορικές ταινίες της Cinecittà και τα αρχαιολογικά ντοκιμαντέρ ως τις κινηματογραφήσεις ταινιών και διαφημιστικών σε χώρους αρμοδιότητας του ΥΠ.ΠΟ.Α., οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την 7η Τέχνη, ήδη από τις απαρχές της. Άλλοτε ως σκηνικό και άλλοτε ως θέμα, η Αρχαιότητα και ο Μεσαίωνας αποτελούν αγαπημένα μοτίβα των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, ενώ ο διάλογος μεταξύ του κινηματογράφου και της Αρχαιολογίας είναι διαρκής και δυναμικός, καθώς το περιεχόμενο των ταινιών μεταβάλλεται και ποικίλει, ανάλογα με τις εξελίξεις. 

Στο πλαίσιο της δράσης έχει προγραμματιστεί η προβολή αξιόλογων μικρού και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού περιεχομένου, ενώ θα προβληθεί και η παραγωγή της Εφορείας μας για το αρχαίο θέατρο της Απτέρας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων (Σκρα 15, Χαλέπα), με την εξής σειρά προβολής:
1. Το αρχαίο θέατρο της Απτέρας (10΄)
2. Όσον ζης (25΄)
3. Ο Λέων των Κυθήρων (10΄)
4. Ο θησαυρός της σπηλιάς του Χαν (24΄)
5. Μεταφορά ρωμαϊκού τάφου «313» (15΄)
6. Ένας αιώνας κινηματογράφου και αρχαιολογίας (30΄)

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολής και περιληψεις των ταινιών

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook