Παρουσία του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη υπεγράφη η παραχώρηση στον Δήμο Ηρακλείου για την κατασκευή του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Πράξη έγινε ένα πολυετές αίτημα της δημοτικής αρχής προς το Υπουργείο Άμυνας ώστε να παραχωρηθεί σε αυτήν το Στρατόπεδο Μπετεινάκη, έκτασης 14 στρεμμάτων, και παράλληλα να ξεκινήσει το έργο για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εξαθέσιου δημοτικού σχολείου που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής του Καρτερού. 

Η υπογραφή της παραχώρησης έγινε στην Λότζια όπου υπέγραψαν την παραχώρηση ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο κύριος Αποστολάκης τόνισε “είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τις υπηρεσίες του. Είναι πολιτική του Υπουργείου η παραχώρηση στρατοπέδων,που δεν έχουν επιχειρησιακή σημασία, και να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες. Είναι σημαντικό ότι θα δημιουργηθεί ένα σχολείο και θέλουμε να ξεκινήσει το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπογράμμισε ότι “θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αποστολάκη για την αποδοχή του αιτήματος μας. Μετά από 2,5 χρόνια διαδικασιών συνεργασίας που είχαμε με το Υπουργείο Άμυνας καταφέραμε να φτάσει η σημερινή μέρα. Παράλληλα με την κατασκευή του σχολείου θα προχωρήσουμε και σε πολεοδόμηση της περιοχής”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook