Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρες 18:00-20:00

Τα εγκαίνια του TUC SPE Student Chapter, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρες 18:00-20:00, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο (141.Π.98) του Κτηρίου Επιστημών, στην Πολυτεχνειούπολη. Η SPE (Society of Petroleum Engineers) είναι η μεγαλύτερη  κοινότητα μηχανικών, επιστημόνων και επαγγελματιών σε παγκόσμιο επίπεδο, που ασχολούνται με την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Μέσω της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, τον Οκτώβριο του 2018, το Πολυτεχνείο Κρήτης απέκτησε το φοιτητικό παράρτημα Technical Univeristy of Crete SPE Student Chapter. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων έχει προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής, ο κ. Jean Marc Dumas,Director SPE South, Central and East Europe Region.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

·       Χαιρετισμός Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης,
Kαθηγητή Νικολάου Καλλίθρακα-Κόντου

·       Χαιρετισμός SPE Faculty Advisor, Καθηγητή Νικολάου Βαρότση

·       Ομιλία προσκεκλημένου 
Jean Marc Dumas, Director SPE South, Central and East Europe Region

·       Σύντομη παρουσίαση του SPE Student Chapter από τους προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
Αγάπη Τεφτίκη, Πρόεδρος και Δημήτρης Ψαρράς (Αντιπρόεδρος του Student Chapter) 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Λίγα λόγια για την SPE:
Αποστολή της SPE είναι η συλλογή και η διάδοση τεχνικών γνώσεων σχετικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων καθώς και συναφών τεχνολογιών προς όφελος της πετρελαϊκής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας, παρέχοντας ευκαιρίες στους μηχανικούς και στους γεωεπιστήμονες για την βελτίωση της θεωρητικής, τεχνικής και επαγγελματική τους επάρκεια.

 Η SPE μετρά 158.000 επαγγελματίες μέλη, τα οποία συμμετέχουν σε 203 sections σε 143 χώρες. Οι φοιτητές μέλη της ανέρχονται σε 73.000, κατανεμημένοι σε 382 student chapters σε όλο τον κόσμο. Οι ενεργοί φοιτητές-μέλη του Student Chapter έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε σεμινάρια και workshops με προσκεκλημένους διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, papers και περιοδικά, εκπτώσεις σε συνέδρια, συγγράματα και web seminars. Έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, υποτροφίες και να συμμετέχουν e-mentoring πρoγράμματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook