Πραγματοποιήθηκε στις 11/4 επίσκεψη και συζήτηση με τους/τις εργαζόμενους/ες στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα και στο Δημοτικό Γηροκομείο από κλιμάκια της “Ανταρσία στα Χανιά παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Χανίων Σεραφείμ Ρίζου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ανταρσία στα Χανιά

Οι συζητήσεις σχετικά με μια πόλη φιλική προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες αλλά και για τα προβλήματα στις γειτονιές, για την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης χώρων πρασίνου (πχ στρατόπεδο Μαρκοπούλου) και για ελεύθερη πρόσβαση σε πάρκα και παραλίες, η καθαριότητα, η υποστελέχωση των υπηρεσιών ή η ανάθεση της λειτουργίας τους σε εργολάβους, το στεγαστικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι/ες στην καθημερινότητα τους, το προσφυγικό ζήτημα, οι ανάγκες των αναπήρων και των ηλικιωμένων ανοίγουν σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε χώρο που παρεμβαίνουν τα κλιμάκια της “Ανταρσία στα Χανιά”.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι/ες στο Δημοτικό Γηροκομείο ανέδειξαν την τραγική έλλειψη προσωπικού, καθώς από τα 69 άτομα που έχει ανάγκη η υπηρεσία εργάζονται μόνο 35, κάτι που όπως επηρεάζει τη λειτουργία της υπηρεσίας ενώ υπάρχουν και εργαζόμενοι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν και εργασίες πέρα από αυτές που έχουν αναλάβει. Προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού δημιουργούνται και σχετικά την συντήρηση του χώρου, για παράδειγμα δεν υπάρχει ούτε υδραυλικός, ούτε και ηλεκτρολόγος, με αποτέλεσμα την καταστροφή του λόγω της εγκατάλειψης. Ο Δήμος από την πλευρά του δεν επιχορηγεί το Γηροκομείο. Στον τελευταίο προϋπολογισμό η επιχορήγηση ήταν μηδενική, ενώ και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αδυνατεί να στηρίξει το Γηροκομείο λόγω ακριβώς… της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού. Επιπτώσεις υπάρχουν βέβαια και στην λειτουργία του Γηροκομείου, το οποίο δεν μπορεί να επιτελέσει στο σύνολο το έργο του καθώς δέχεται ηλικιωμένους μόνο μέσω του ΕΟΠΥΥ κι έχοντας μετατραπεί  σε άσυλο ανιάτων.

Γι’ αυτό είναι εξόχως προβληματικό όπου ενώ τίθενται τα ίδια προβλήματα σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους κανείς δεν ανοίγει το ζήτημα και το αίτημα για μόνιμους, μαζικούς διορισμούς και για δημόσια χρηματοδότηση των δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών με βάση τις ανάγκες τους και όπως ακριβώς τις αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε αυτές. Κι αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι μόνο οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση, χωρίς να βασίζονται στην ανάθεση και σε ξεπερασμένες συνταγές διαχείρισης του παρελθόντος. Η δημοτική κίνηση “Ανταρσία στα Χανιά” διεκδικεί την διεύρυνση αυτών των αγώνων αλλά και την έκφραση τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook