Την Πέμπτη 11 Απριλίου 

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Πλατανιά στο Δημοτικό Σχολείο Αλικιανού και στο Γενικό Λύκειο Αλικιανού, την Πέμπτη 11 Απριλίου. Επικεφαλής ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Ανθούσης. 

Σε συνάντηση με τον σύλλογο εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το σχολείο. Κυρίαρχο ζήτημα αναδείχτηκε η ελλιπής συντήρηση του σχολείου, αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης με ότι αυτό συνεπάγεται την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Δημήτρης Ανθούσης τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που ακολουθεί τόσο η κεντρική διοίκηση, όσο και οι δήμοι και οι περιφέρειες, μεταφέροντας την ευθύνη της συντήρησης των σχολικών υποδομών στους δήμους, χωρίς την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση. Αναφέρθηκε στα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος, επισημαίνοντας την πάλη για ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία, ως υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα των μαθητών, απέναντι στη συνεχιζόμενη πολιτική, που ολοένα και αποδιαρθρώνει τον εναπομείναντα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Μια παρόμοια κατάσταση και στο Λύκειο Αλικιανού, με τις φθορές στο κτηριακό να είναι βέβαια ακόμα μεγαλύτερες. Ένα σχολείο που συστεγάζεται μαζί με το αντίστοιχο Γυμνάσιο, κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολη την εύρυθμη λειτουργία του, καθώς υπολείπεται σε υποδομές.

Ο Δημήτρης Ανθούσης τόνισε τις τεράστιες ευθύνες κυβερνήσεων, αλλά και τοπικών διοικήσεων, για τις μεγάλες ελλείψεις ακόμα και σε σχολικές αίθουσες, ακόμα και στην αυτονόητη συντήρηση των κτηρίων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, που με μια σειρά αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση και παραπαιδεία, καθώς ουσιαστικά δημιουργεί ένα σχολείο «εξεταστικό κέντρο», βάζοντας έτσι νέα δυσβάσταχτα έξοδα στις λαϊκές οικογένειες.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές στις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία της περιοχής, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από τις πλημμύρες, με το οδικό δίκτυο στην περιοχή να είναι σε άθλια κατάσταση. Στάθηκε στις εγκληματικές ευθύνες τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης στην έλλειψη των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ακόμα και στην αδράνεια που επιδεικνύουν στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.  Είναι επιλογή και κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η επιλεξιμότητα σε απαραίτητα  έργα προστασίας και θωράκισης της ζωής και της λαϊκής περιουσίας, μόνο εάν αποφέρουν το κατάλληλο κέρδος στο μεγάλο κεφάλαιο.

Απεύθυνε ένα γενικό κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού. Τόνισε πως το πραγματικό κριτήριο ψήφου για όλες τις κάλπες θα πρέπει να είναι τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που βιώνουν καθημερινά οι λαϊκές οικογένειες, όπως αυτό της Παιδείας, και που απορρέουν τόσο από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των αστικών κομμάτων και των κυβερνήσεών τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook