Περιοδεία στα χωριά του Αποκόρωνα 

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Αποκόρωνα στα χωριά Δράπανος, Κόκκινο Χωριό, , Κεφαλάς, Ξηροστέρνι,  Λιτσάρδα, σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου. Επικεφαλής ο υποψήφιος Δήμαρχος Αποκόρωνα με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Νικήτας Μελισσάκης.

Σε συνάντηση με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων των περιοχών αυτών, αναδείχτηκε το ζήτημα της εκτεταμένης κρατικής και δημοτικής φορολογίας, σε αντιπαράθεση με τις ελλιπής υποδομές του δήμου. Ελλείψεις σε υποδομές Υγείας, με ένα μόνο Κέντρο Υγείας στην περιοχή, ελλείψεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά περνάει σε δεύτερη μοίρα στον προϋπολογισμό της περιφέρειας, ελλείψεις σε συχνά δρομολόγια λεωφορείων κα.

Μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας ασχολείται με την αγροτική παραγωγή, δίνοντας μια σκληρή μάχη επιβίωσης, εκτεθειμένο στις φυσικές καταστροφές, στις αντίξοες συνθήκες παραγωγής, έχοντας να αντιμετωπίσει την ληστεία του κόπου του από το κράτος, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, με κουτσουρεμένες επιδοτήσεις και γενικότερα κρατική στήριξη.

Ο Νικήτας Μελισσάκης τους έκανε σαφές πως πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ακολουθούν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις, που οδηγεί στην φτώχεια και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να διασφαλίσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, μέσω και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Η ίδια αυτή πολιτική ευθύνεται και για τις χρόνιες ελλείψεις σε υποδομές Υγείας και Παιδείας, στην επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, καθώς όλα αυτά μένουν σε δεύτερη μοίρα όσο δεν αποφέρουν το κατάλληλο ποσοστό κέρδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Τους κάλεσε να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πείρα τους, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, δίνοντας έτσι μια γνήσια λαϊκή απάντηση καταδίκης στις πολιτικές δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων και κυβερνήσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής τους σημερινού σάπιου συστήματος, με στόχο την ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών λαϊκών αναγκών.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook