Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν από το συνδυασμό “Χανιά – Κοιτάμε Μπροστά” με επικεφαλής τον Ευτύχη Δαμιανάκη.

Ο Δημήτρης Μαρκογιαννάκης και η Μαρία Βαρδαξή, με δήλωσή τους εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν να μπουν στον εκλογικό στίβο για το δήμο Χανίων, στο πλευρό του Ευτύχη Δαμιανάκη.

Δημήτρης Μαρκογιαννάκης: Με τον Ευτύχη Δαμιανάκη για καλύτερες αθλητικές υποδομές

Δεν είμαι ο μόνος σε αυτόν τον τόπο που πιστεύει ότι ο Δήμος μας μπορεί να καταστεί ένα σημείο αναφοράς διεθνώς σε θέματα αθλητισμού καθώς πέραν των κλιματολογικών συνθηκών, υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης, μέσω της αναγκαίας αναβάθμισης όπου απαιτείται, των αθλητικών υποδομών, που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία ουσίας στο τοπικό τουριστικό προϊόν, ειδικά όχι τους μήνες αιχμής. 

Βασικότερο, όμως, είναι ότι η επένδυση στον Αθλητισμό, αποτελεί επένδυση στη νέα γενιά, στα παιδιά μας. Ως άνθρωπος που ασχολούμαι επαγγελματικά με τον τουρισμό και ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, θλίβομαι με την ποιότητα των περισσότερων υποδομών της πόλης μας και των περιαστικών περιοχών. Οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται, οι ευκαιρίες χάνονται, ο χρόνος περνά και οι πολίτες απογοητεύονται. 

Αυτή η κατάσταση πρέπει ν’ αλλάξει. Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενεργοποίηση δυνάμεων. Δεύτερο βήμα είναι η δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων, με γνώση, διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και δυνατότητα συνεργασιών, που θα εργαστεί για το κοινό καλό.

Η Δημοτική Κίνηση «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά» αποτελεί, κατά την άποψή μου, μία τέτοια ομάδα και αυτό πιστώνεται στον επικεφαλής, τον Ευτύχη Δαμιανάκη, έναν άνθρωπο με κύρος, σημαντική εμπειρία και βαθιά γνώση των θεμάτων. Θεώρησα τιμή την πρόσκληση συμπόρευσης και την αποδέχθηκα με χαρά, επιθυμώντας να συμβάλλω κι εγώ στην προσπάθεια για καλύτερες ημέρες στον Δήμο Χανίων. Καλύτερες ημέρες για εμάς και τα παιδιά μας.

Δημήτρης Μαρκογιαννάκης, Ξενοδοχοϋπάλληλος Πτυχιούχος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, Γραμματέας Αθλητικού Συλλόγου Χάλης Βαρυπέτρου

Μαρία Βαρδαξή: Με τον Ευτύχη Δαμιανάκη για να γίνει ο Δήμος μας φιλικός για όλους

Κοινή διαπίστωση, κατοίκων και επισκεπτών, είναι ότι τα Χανιά αποτελούν μια «αφιλόξενη» πόλη για τα Άτομα με Αναπηρία. Οι υποδομές είναι δυστυχώς είτε ελλειμματικές είτε προβληματικές και όσοι, ειδικά, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα δεινοπαθούν στις μετακινήσεις τους τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο σε συνοικίες και στις περιαστικές περιοχές. 

Ο Δήμος μας οφείλει να αλλάξει. Να αποκτήσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό «πρόσωπο». Να γίνει φιλικός προς τους πολίτες. Όλους τους πολίτες. Να αξιοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τα Χανιά πρέπει να γίνουν ξανά μία πόλη που θα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Με εξωστρέφεια και δυναμισμό, με έμφαση στις υποδομές και στον άνθρωπο.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης επενδύει σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς. Στο ανθρώπινο δυναμικό και στην ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών. Είναι ένας άνθρωπος με σημαντική διαδρομή, που έχει το προσόν ότι υπολογίζει τις γνώμες των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί, ένας άνθρωπος που ενεργεί με σκοπό τη σύνθεση, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία. 

Η προσέγγισή του με τιμά. Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στη Δημοτική Κίνηση «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», ευελπιστώντας ότι την επόμενη μέρα, όλοι μαζί, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε στον τόπο μας πολλά από εκείνα που μας απογοητεύουν, που μας στεναχωρούν και μας πληγώνουν. Προχωρώ δίπλα στον Ευτύχη Δαμιανάκη, με αισιοδοξία και με το βλέμμα μπροστά.

Μαρία Βαρδαξή, Μέλος Συλλόγου Κωφών Ν. Χανίων «Σαμαριά»

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook