Μια παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της οδού 1821 είχε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» Γιάννης Κουράκης.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο τις επιπτώσεις που έχει στις επιχειρήσεις τους η καθυστερημένη ολοκλήρωση των έργων που εκτελούνται στο κέντρο της πόλης. 

Ο Γιάννης Κουράκης τους παρουσίασε το σχέδιο της Δημοτικής Κίνησης για την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, μέσα από μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση της εικόνας του με πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των παρεμβάσεων. Επίσης δεσμεύτηκε για την εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου με σκοπό την αξιοποίηση του διατηρητέου Ναού του Αγίου Ιωάννη, στη συμβολή των οδών 1821 και Καρτερού.

Τέλος, ανέπτυξε την στρατηγική του για μια συνδυασμένη αντιμετώπιση όλης της αλυσίδας των προβλημάτων του κέντρου, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει ποιοτική ανάπτυξη. Αυτό άλλωστε ήταν και το θέμα της πρόσφατης παρέμβασής του στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, όπου τόνισε την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης υποστήριξης των παρεμβάσεων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook