Πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στα Χανιά για τις ευρωεκλογές με καλεσμένους τρεις υποψηφίους ευρωβουλευτές

Την ανάγκη οι ευρωεκλογές αυτές να στείλουν μήνυμα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο τόνισαν τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο Γιάννης Δάλμας, που ήταν οι ομιλητές της αποψινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στο ιστορικό καφέ Κήπος.

Το ζητούμενο όπως είπαν οι υποψήφιοι, είναι να αλλάξει η Ευρώπη αν θέλει να διατηρήσει ζωντανό το όραμά της και να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο αλλά να αλλάξει και η χώρα πολιτική, απορρίπτοντας τον λαϊκισμό και στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και Υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης, δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδιώκει μια δυνατή Ευρώπη, η οποία όμως πρέπει να αλλάξει ρότα και να γίνει πιο κοινωνική. Όπως είπε: “Για πρώτη φορά, μετά τον Β΄Π.Π. η νέα γενιά αντιμετωπίζει την προοπτική να ζήσει χειρότερα από τους γονείς της και γι’ αυτό φταίνε οι πολιτικές της λιτότητας και του κοινωνικούς αποκλεισμού. Αυτές οι πολιτικές είναι που έχουν τροφοδοτήσει τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη”. Επίσης, απαντώντας στο αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα πρέπει να αποτελεί μήνυμα για την κυβέρνηση, ο κ. Καμίνης, τόνισε ότι οι ευρωεκλογές είναι και πολιτικές εκλογές. “‘Εχει σημασία ποιους θα στείλουμε στην Ευρώπη οπότε αυτομάτως το μήνυμά τους είναι πολιτικό και παράλληλα είναι και ένα προμήνυμα για τις εθνικές εκλογές” επεσήμανε και κατέληξε στο ότι έχει διαπιστώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια συσπείρωση του Κινήματος Αλλαγής σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιάννης Μεϊμαρογλου, τόνισε ότι χρειάζονται αλλαγές και στην Ευρώπη και στη χώρα μας, διευκρινίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει περισσότερο κοινωνική με ενισχυμένη σοσιαλδημοκρατία ενώ στην Ελλάδα πρέπει να σταλεί μήνυμα αλλαγής της σημερινής πολιτικής κατάστασης: “Πρέπει να αλλάξει η σημερινή πολιτική του πελατειακού κράτους, των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, του παγώματος των επενδύσεων και όλα αυτά στο όνομα της αριστεράς η οποία σαν κύριο επιχείρημα χρησιμοποιεί το “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”” όπως είπε. Ως προς την αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μεϊμάρογλου ανέφερε: “Δεν χάρηκε κανείς με αυτές τις αποχωρήσεις, σημασία όμως έχει η απήχηση αυτών των αποχωρήσεων στον κόσμο. Στελέχη από το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ παρέμειναν και προσπαθούμε μαζί με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνει το ΚΙΝΑΛ τον προοδευτικό πόλο της χώρας που θα αντιμετωπίσει τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ.”

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γιάννης Δάλμας, έκανε λόγο για μήνυμα αλλαγής που σταλεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. “Χρειάζεται αλλαγή συσχετισμών ώστε να είμαστε δυνατή και συμμέτοχοι στις αποφάσεις” όπως τόνισε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook