Ένας κατά συρροή δολοφόνος, καταδικασμένος σε ισόβια για 48 φόνους, αντιμετωπίζει κατηγορίες για έναν ακόμη, αφότου βρέθηκαν στο Σιάτλ τα λείψανα μιας γυναίκας που είχε εξαφανιστεί πριν από 28 χρόνια.

Ο Γκάρι Ρίτζγουεϊ, ο επονομαζόμενος και \”Δολοφόνος του Ποταμού Γκριν\”, αναμένεται ότι θα μεταφερθεί από τις φυλακές Γουάλα Γουάλα της Πολιτείας Ουάσινγκτον σε δικαστήριο του Κεντ για να του απαγγελθεί η κατηγορία, στις 18 Φεβρουαρίου, την ημέρα που θα γιορτάζει τα 62α γενέθλιά του.

Εκτιμάται ότι ο Ρίτζγουεϊ θα αποδεχθεί την ενοχή του, αφού αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος -με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την εισαγγελία το 2003- για να αποφύγει τη θανατική ποινή.

Για τους προηγούμενους φόνους έχει καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής.

Τα λείψανα της Ρεμπέκα Μαρέρο βρέθηκαν τον Δεκέμβριο σε μια δασώδη χαράδρα, στο προάστιο Όμπερν του Σιάτλ.

Η Μαρέρο ήταν 20 ετών την τελευταία φορά που την είδαν ζωντανή, σε ένα μοτέλ κοντά στο αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα, το Δεκέμβριο του 1982.

Μετά την καταδίκη του για τους 48 φόνους, ο Ρίτζγουεϊ είχε ομολογήσει τη δολοφονία της νεαρής, αλλά ο εισαγγελέας Νταν Σάτερμπεργκ είπε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να συμπεριλάβουν και αυτό το αδίκημα στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν τότε.

Ο Ρίτζγουεϊ είχε συλληφθεί το 2001.

Το παρατσούκλι \”Δολοφόνος του Ποταμού Γκριν\” προέρχεται από το γεγονός ότι πολλά από τα θύματά του βρέθηκαν μέσα ή κοντά στον ποταμό που διασχίζει την κομητεία Κινγκ.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook