Drone καταγράφει τον «πληγωμένο» ναό

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από drone που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που σημειώθηκε στην Παναγία των Παρισίων.

Το drone πέταξε πάνω από το ναό και κατέγραψε τα σημεία που κάηκαν ολοσχερώς από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας.

Συνεχώς κυκλοφορούν νέες φωτογραφίες από την Παναγία των Παρισίων οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ λεπτομέρειες από το συνέβη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η πύρινη κόλαση στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων δείχνει το βίντεο μέσα από το ναό που αναρτήθηκε στο Facebook.

Στον πληγωμένο από τη φωτιά ναό οι Αρχές γνωρίζουν ήδη κάποιους από τους θησαυρούς που χάθηκαν αλλά και τα μοναδικά έργα τέχνης που σώθηκαν από τις φλόγες.

Για θαύμα κάνει λόγο ο γαλλικός Τύπος αναφορικά με τον ανεμοδείκτη – κόκορα, που βρισκόταν στην κορυφή του περίφημου βέλους της Παναγίας των Παρισίων, καθώς αργά χθες βράδυ εντοπίστηκε, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις πως είχε λιώσει.

«Ο κόκορας σώθηκε, είδα τον επικεφαλής αρχιτέκτονα της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων να κατεβαίνει με τον κόκορα στα χέρια» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien πηγή από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας. Έχει υποστεί ζημιές αλλά φαίνεται να είναι δυνατή η αποκατάστασή του, συμπλήρωσε η ίδια πηγή

Αυτό που απέμεινε είναι συντρίμμια και στάχτες με την υπόσχεση του Εμανουέλ Μακρόν πως η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε πέντε χρόνια.

Δείτε το βίντεο από drone του RT:

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook