Διευρυμένες δυνατότητες συνεργασίας με τον Δήμο

O υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γιάννης Σαρρής, μαζί με μέλη και υποψήφιους της Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και την προϊσταμένη για προβλήματα που άπτονται του αντικειμένου τους, τα οποία έχουν μεγάλη συνάφεια και δυνατότητα συνεργασίας με τον Δήμο.

“Σε μια πόλη, όπως τα Χανιά μας, που αποτελεί ζωντανό μνημείο, υπάρχει ανάγκη οι νέοι να αποκτήσουν βιωματική σχέση με την ιστορικότητα ώστε να μπορέσουν να την κρατήσουν ζωντανή.  Η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με πληθώρα προγραμμάτων και παρεμβάσεων, είναι σημαντική σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη με τη συμβολή του Δήμου. Σε μια πόλη που βίωσε τόσες περιόδους και συγκυρίες ιστορικές, είναι παντού γύρω μας οι αφορμές και η ανάγκη συνεργασίας με τον Δήμο: τα Νεώρια που μένουν δίχως σχέδιο ανάδειξης, αναστηλώσεις μνημείων, ένταξη σε προγράμματα, ανάδειξη και γνωριμία με ανασκαφές και αρχαιολογικούς χώρους. 

Πάνω από όλα όμως δεσπόζει η μεγάλη εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης και της εφαρμογής της μελέτης για την παλιά πόλη, που θα επαναφέρει τη νομιμότητα και θα διατηρήσει την ομορφιά και τη ζωή, σε αυτό το απαράμιλλο μνημείο. Για όλα τα παραπάνω καθένας έχει κάτι να πει και να υποσχεθεί, όμως η απάντηση στο ερώτημα γιατί ακόμα μένουμε στα λόγια βρίσκεται στο έλλειμμα πολιτικής βούλησης όσων μέχρι σήμερα διοίκησαν το Δήμο”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook